Ongeveer bij het zevende restaurant dat wij in anderhalve dag bezochten viel het kwartje. De bediening was snel, aardig, prettig en prima. Maar van etiquette hadden ze op veel plekken eigenlijk nog nooit gehoord. In de overigens zeer goede restaurants die ik
Een website die gereserveerde tafeltjes verhandelt werd deze week ook in Nederland gelanceerd. Veel ophef om iets wat in de praktijk natuurlijk nooit storm gaat lopen. Het is namelijk voor restauranthouders een doorn in het oog. Wie de juiste mensen kent krijgt
‘En hoe wilt u de steak tartaar gebakken meneer?’ Het was een schat van een meid maar ze had duidelijk geen idee waar ze het over had. Ik nam het haar niet kwalijk, ook niet toen ze volhardde in haar gelijk dat
Het is tijd, de hoogste tijd! Het is tijd om terug te gaan naar de tijd van pakweg een jaar of vijf geleden, maar misschien kan ik voor de zekerheid beter een jaar of tien geleden zeggen. Ik bedoel dat we terug
Het werk in de bediening, en al helemaal op een terras, draait maar om één ding: Het voorkomen van stress, gedoe en ongezelligheid bij gasten en collega’s. Allemaal heel slecht voor de sfeer, voor de besteding van gasten en voor de beleving
Ongeveer bij het zevende restaurant dat wij in anderhalve dag bezochten viel het kwartje. De bediening was snel, aardig, prettig en prima. Maar van etiquette hadden ze op veel plekken eigenlijk nog nooit gehoord. In de overigens zeer goede restaurants die ik
In mijn trendoverzicht voor 2023 beschreef ik het al: Het is dit jaar de hoogste tijd voor gastvrijheid. In de corona-jaren had iedereen begrip voor kwakkelende horeca, schreven zaken zelfs op take away tasjes: ‘Bedankt dat u ons steunt’ maar nu is
Dit bericht staat ook op de website van Entree Magazine en is de volgen via deze link! Een fantastische Chocomel Special bedenkenVergeet niet dat de eerste zonnige dagen op het terras, zeker als je niet uit de wind zit, nog best fris
Communicatie en duidelijkheid over wie waar verantwoordelijk voor is, dat zijn in veel (horeca)bedrijven de hete hangijzers. Er wordt óf niet overlegd, óf er wordt te veel overlegd maar meestal wordt er over de verkeerde dingen, met de verkeerde mensen overlegd. Er
Dit is een blog over de afsluiting van een project waar ik de afgelopen vijf jaar het grootste deel van mijn tijd aan heb besteed. Met veel trots sloot ik dat deze week af, daarom bij uitzondering op de plek van mijn