‘Ik ga het wel weer alleen doen!’

Toen de overheid van de ene op de andere dag besloot tot een lockdown in maart 2020, kon je niet veel anders dan je daar schoorvoetend bij neerleggen. Nu het personeelstekort veel ondernemers dwingt draconische maatregelen te nemen, is dat een ander

Het moment dat niemand het meer pikt, nadert

Veel mensen voelen dat het broeit, dat we in een tijd leven tussen twee grote gebeurtenissen in. De grote gebeurtenis die achter ons ligt kennen we, het grote wat aanstaande is kan verschillende gezichten krijgen. Zal het weer Corona zijn? Is het

Bij ons kost een kopje koffie nu 4 euro

Veel mensen dachten dat de coronapandemie de zwaarste beproeving zou zijn. ‘Als de Corona voorbij is dan zijn we er helemaal klaar voor en hebben we het ergste achter de rug!’ Maar de horeca is nog niet open of er dienen zich

Let op! De nieuwe horeca komt eraan!

Je ruikt het voorjaar. De zon komt door, we zitten voorzichtig op terrasjes en hier en daar is al nieuw leven zichtbaar. Niet alleen in de natuur, ook in het horecalandschap steekt nieuw ondernemerschap de kop op. Corona heeft veel mensen bezinning

Horeca heeft geen personeelsprobleem meer

In sommige horecabedrijven is het echte probleem geen gebrek aan personeel maar een gebrek aan planning, structuur en logisch beleid. Dat is ook de reden dat de belangrijkste functie-eis bij hun vacatures ‘Flexibel‘ is. Eigenlijk staat er: ‘Hier heerst chaos, hak op

Vrijdag wordt de horeca ontmaskerd!

Vrijdag zijn we er van af, dan wordt de horeca ontmaskerd! Dan behoren de mondmaskers voorlopig tot het verleden en dat zal een week later eigenlijk voor alle coronamaatregelen gelden. Niet alleen zijn we dan van alle irritante dingen af maar ook

Grensoverschrijdend gedrag is in de horeca overal

Ik sprak eens een horecaondernemer die de meiden in zijn team maar preuts vond toen zij weigerden in te gaan op zijn uitnodiging als personeelsuitje naar de sauna te gaan. Een andere ondernemer roemde de cultuur dat iedere medewerker bij binnenkomst en

1 2 3 46