Laten we proosten op het nieuwe jaar, het oude achter ons laten. 2022 gaat van start met een nieuw kabinet, een nieuwe variant coronavirus die best lijkt mee te vallen, miljoenen boosters die worden gezet en ongelooflijk veel creatieve ondernemers die (naar alle waarschijnlijkheid) tussen februari en maart starten met het langste seizoen in jaren! Misschien wel meer dan 10 maanden open, het voelt als iets heel speciaals.

Een seizoen waaraan je maar beter uitgerust kunt beginnen want er staat een hoop te gebeuren. Als het een beetje meezit maken we het mee dat aan het einde van het jaar 2022 er nog een toetje inzit met het WK voetbal vanaf 21 november. Grote schermen en volle zaken, je durft er bijna niet meer van te dromen! En wat te denken van open met de Paasdagen? Of een meivakantie met lekker veel vroege zonnige dagen? Het voelt allemaal als heel lang geleden.

Het jaar zal gewonnen worden door ondernemers die:

1. Medewerkerstevredenheid boven snel resultaat stellen;
  2. Gisteren zijn begonnen met het personeelsplan voor 2022;
  3. Eergisteren zijn begonnen met het marketingplan voor 2022-2025;
  4. De knoppen van hun mengpaneel kunnen bedienen waarmee ze razendsnel kunnen sturen op moderne horeca;
  5. Scherpe keuzes maken in assortiment, en pro-actieve horeca;
  6. Zichtbaar plezier hebben in hun werk en samen met hun team écht werk maken van gastbeleving;
  7. Een ritme vinden dat niet wordt bepaald door adrenaline en ad-hoc maar door planning en structuur;
  8. Een plek weten te vinden in de bubbel van hun gasten;
  9. Onderdeel zijn van de maatschappij;
  10. Gasten, medewerkers, leveranciers, buren en passanten in hun hart sluiten.

In het komende jaar helpen mijn team, mijn partners en ikzelf je heel graag op weg met begeleiding, methodiek en inspiratie. Kom naar een van de eilandsessies op Ameland, neem een abonnement op de inspiratieboxen, volg me op Instagram of word lid van de groep ‘Blogs Wouter Verkerk’.

Ik kijk écht uit naar 2022, ik heb er heel veel zin in. Veel dank voor je bezoeken aan mijn website in 2021!

• Goed een jaar geleden zaten @wouterverkerk en ik ‘Horeca na corona’ te schrijven. Voor Horeca Info blikken we terug…