De verwachtingen waren hoog gespannen na de zomer van 2018 en hier en daar hield men het hart vast. ‘Het zal toch niet alleen maar blijven regenen?!’ Ik hoorde een ondernemer klagen dat hij in zijn magazijn steeds struikelt over de in bulk ingekochte dozen Corona terwijl hij maar heen en weer loopt om de chocolademelk aan te vullen.

Terug van weggeweest: De zonnige zomer! En wat een timing; precies voldoende personeel, dorstige gasten, de vakantie die hier en daar al begint; succes gegarandeerd, toch?

Festival Hittegolf

Eigenlijk komt er een feestweek op ons af, een soort festival; Festival Hittegolf. We kunnen het voorbereiden, we kunnen er een plan voor maken, we hebben alvast kunnen nadenken over de ideale opzet. Hoe gaan we van Festival Hittegolf een onvergetelijk feest maken voor personeel, gast en kassa? Niet met doel ‘overleven’ maar op basis van een plan ‘excelleren!’ 6 tips!

Speed of service

Niet alles gaat snel als het druk is, zeker lunchbestellingen voor grote tafels met meer dan vijf verschillende gerechten. Laat dat je gast weten. Vermeld duidelijk wat de lunch of het diner zal zijn bij meer dan zes personen (Shared). Laat weten dat de wachttijden kunnen oplopen maar vertel ook welke gerechtjes er gegarandeerd binnen 7 minuten zijn. Je zal zien dat die in trek zijn!

Stel de top 10 van meest bestelde producten samen

Wat zijn de meest bestelde dranken, combi’s, lunch- en dinergerechten van het afgelopen half jaar? Wat is je top 10? Dit zijn de favorieten van jullie gasten en dus ook geweldige suggesties voor het Hittegolf Festival. Zet ze extra in het zonnetje en promoot ze aan tafel. Je verkleint je assortiment en je versnelt de speed of service.

Werk met een host en neem de regie

Als het druk is wil je graag overzicht. Je wilt geen gasten die over het terras gaan zwerven en al helemaal geen mensen die naar een bar lopen om daar verschrikkelijk in de weg te gaan staan. ‘Welkom, u mag daar gaan zitten, Marije is binnen drie minuten bij u om een drankje op te nemen en denkt u vast na over een bucket vol met lekker Mexicaans bier, Hééérlijk! en ze gaan als een trein!’

Houd je allemaal aan de afspraken

Maar dan moet Marije wel komen! Want als Marije zich niet aan de afspraak houdt, en heel goed bedoeld even aan het mee rennen is bij de foodrun, dan loopt straks alles weer door elkaar. Dan zal je zien dat Lieke heel goed bedoeld naar tafel vier loopt waar het nu te lang duurt. Lieke heeft alleen geen handheld en nu loopt het dus toch in de zeik want Lieke weet niet meer wat die ene man nou wilde….

Werk juist vandaag aan de besteding per gast!

Focus juist op de drukste dagen op omzet. Veel ondernemers denken dat als er heel veel mensen komen, het geld vanzelf wel in de kassa komt, en voor een gedeelte is dat waar, maar meestal had het met proactieve bediening het dubbele kunnen zijn. Het dubbele van veel is heel veel, dus dat zet echt meer zoden aan de dijk dan op een regenachtige dinsdagmiddag achter al die gebakjes aan jagen.

Wouters 8Stappen TerrasPlan

Met Wouters 8StappenTerrasPlan haal je gegarandeerd een veel hoger rendement uit je terras. Bestel het Terraspakket voor maar 25 euro! Tip! Motiveer je team to the max en verwen ze allemaal met het nieuwste boek: Horeca Blogs& Quotes vol.3. Allemaal verkrijgbaar op www.horecabo.nl