1. Horecamensen zijn minder vaak ziek

Onderzoek wijst het uit. Horecamensen met een kleine verkoudheid, een blessure of een griepje gaan gewoon aan het werk. Je collega’s niet in de steek laten en je zal zien, eenmaal aan het werk gaat het best. Moet je eens op een of ander kantoor gaan kijken op een herfstachtige maandag! Daar is het waarschijnlijk leeg.

  1. Horecamensen zijn teamplayers

In de horeca werk je samen om mensen een topdag te bezorgen. Horecamensen snappen dat het alleen maar lukt als ze samenwerken en allemaal voor het zelfde doel gaan. In bedrijven buiten de horeca geven afdelingen alleen maar elkaar de schuld en sta je als klant vaak met lege handen.

  1. Horecamensen werken tot het af is

Je zal horecamensen nooit om 13.00 uur alles uit hun handen zien laten vallen omdat het dan lunchpauze is. Zij eten om de beurt of gewoon wanneer het kan. Horecamensen ergeren zich dan ook aan weinig dingen zo erg, als aan bedrijven waar niemand de telefoon kan opnemen omdat ze daar allemaal pauze hebben… Horeca ondernemers die mensen op een drukke dag in die korte pauze echt verwennen, die snappen het helemaal!

  1. Horecamensen denken altijd eerst aan een ander

Op ieder kantoor in Nederland werken meer mensen die alleen voor zichzelf koffie maken, dan mensen die even voor alle collega’s iets inschenken. Dat is in de horeca gelukkig andersom. Horecamensen zijn goed voor gasten en collega’s. Dat is niet alleen plezierig, het houdt ook focus op de belofte aan de gast: We zorgen voor anderen!

  1. Horecamensen zeuren minder vaak

Mensen die de horeca niet aankunnen die werken er maar kort. Als je het type veel zeuren weinig werken bent, dan zullen je collega’s je snel duidelijk maken dat er geen plek voor je is. Dat je beter een ‘gewone baan’ kunt nemen. Daar kan je zeuren, hier niet!

  1. Horecamensen weten wat werken is

Als het ergens moeilijk wordt, dan staan de horecamensen op om het te regelen. Het lijkt wel of zij beschikken over een extra tank brandstof, als de anderen omvallen gaan zij nog even door. In ieder andere banen zouden mensen het nog jaren hebben over die ene dag dat ze 14 uur achter elkaar hadden gewerkt. Horecamensen doen dat regelmatig. Omdat het gewoon heel druk was, en ja, ‘toen hebben we het maar even afgemaakt’.

  1. Horecamensen vieren de werkdag in plaats van de vrije dag

Als je met je collega’s hard en veel werkt, dan zorg je dat je het leuk hebt met elkaar. Veel horecamensen missen op een vrije dag de sfeer, hun collega’s en zelfs het werk en gaan daarom soms op hun vrije dag vaak gewoon even langs. Kan je je voorstellen dat een kantoormedewerker dat zou doen?

 

Beste ondernemer, gefeliciteerd met je topteam!

Medewerkers behandelen als ‘leveranciers van arbeid’ is niet meer van deze tijd. Horecamensen verdienen niet alleen respect van gasten, ook van ondernemers die soms gewoon even vergeten dat het gewoon ontzettend boffen is om te werken met horecamensen. Als je dat misschien soms vergeet, is het goed om heel even een willekeurig kantoor in Nederland binnen te lopen. Wat je daar soms ziet… Ik weet zeker dat je daarna via de banketbakker terug naar de zaak gaat en met heel veel plezier trakteert. Gefeliciteerd met je topteam, koester het!

Via deze link bestel je op horecabo.nl nu met 10% extra lentevoordeel boeken van Wouter Verkerk en andere schrijvers. Het beste lentecadeau voor horecamensen! Gebruik alleen in de maand mei de actiecode LENTEVOORDEEL16, je korting wordt automatisch verwerkt. Geen Ideal nodig: de boeken sturen we vandaag nog op, de factuur volgt per email!

 

Gelabeld met → 
Deel →
Twitter @wouterverkerk

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra