Ongeveer bij het zevende restaurant dat wij in anderhalve dag bezochten viel het kwartje. De bediening was snel, aardig, prettig en prima. Maar van etiquette hadden ze op veel plekken eigenlijk nog nooit gehoord. In de overigens zeer goede restaurants die ik
Dit is het vervolg op de blog van vorige week waarin ik de eerste vijf voorspellingen voor 2024 deed. Die blog lees je HIER terug. Het wordt een interessant jaar! Voor ik de opsomming voortzet, wil ik je er ook nog even aan helpen
Wat zijn de trends, waar moeten we op letten, wat is in en wat is uit? Ieder jaar maak ik een trendvoorspelling voor het nieuwe jaar. Hiervoor gebruik ik inzichten uit de markt, ontwikkelingen uit het buitenland en natuurlijk mijn glazen bol.
Soms zijn gasten met een goede of vriendschappelijke band met de eigenaar van een restaurant, de minst favoriete gasten van het team. Ze vinden hen maar veeleisend, om veel aandacht vragen en ze stralen uit dat ze denken meer te zeggen te
Voor sommige mensen betekent gastvrijheid, de gast zich lekker thuis laten voelen. Dat is dan ook wat ze zeggen: Welkom, voel je maar thuis! Ze vergeten echter dikwijls dat de gast buiten de deur helemaal niet thuis ís en de weg in
In de restaurants van Ron Blaauw in Amsterdam is het vanaf deze week kerst. En niet zo’n beetje ook! Het lijkt op de Sophialaan wel Disney Parijs! Waarom? Omdat het de perfecte overgang is van het terras naar ‘weer naar binnen’. Want
In de horeca praten we soms recht wat krom is. Door achter een woord ‘je’ te plakken, worden een drankje en een sigaretje ineens een stuk onschuldiger dan ze in werkelijkheid zijn. Alle waarschuwingen op flessen drank en pakjes sigaretten ten spijt;
Ik weet het hoor, ik schiet er niks mee op. Ik moet me inhouden en mijn eigen issues oplossen maar alsjeblieft. Wil iedereen die een collega heeft die denkt dat je dingen die niet begrepen worden, oplost door het op een kaartje
Een aantal grote namen vallen, de branche schrikt ervan. ‘Als zij het zelfs niet meer redden, dan wil dat toch wel heel wat zeggen.’ Ja, dat zegt zeker veel, denk ik dan. Het zegt dat zelfs bedrijven met een hele grote naam
De baan van horecaondernemer is geen gemakkelijke in deze uitdagende economische tijd. Bovendien wordt er sinds een aantal jaren sowieso al veel meer van je verwacht dan alleen maar het draaiende houden van je zaak. Zo zal je ook moeten zorgen voor