Alsof hij meer is dan ik

Een gast die precies weet wat hij wil. Niet ieder horecamens vindt dat even gemakkelijk. Al snel noemen ze hem ‘die arrogante vent aan tafel 7.’ Al snel ‘denkt die gast dat de hele tent van hem is.’

Dus niet jullie standaard glazen

Goedemiddag, wat mag ik voor u doen? ‘Goedemiddag, we willen graag een fles Chablis in een staande koeler naast de tafel, met veel ijs. Grote wijnglazen, dus niet die jullie standaard hebben, maar die glazen die in het kastje onder de bar staan. Daarbij willen we graag een combinatie van alle voorgerechten, behalve die met tonijn, op een grote schaal met allebei een klein bordje. Mijn vrouw graag bruisend water en ikzelf plat, allebei een grote fles. Dankuwel!’

Een dictaat

Van dit soort gasten zijn er steeds meer, al dan niet met deze bestelling. Dat komt omdat gasten er langzamerhand wel achter zijn wat en hoe ze het willen hebben. En blijkbaar komt het zo vaak voor dat ze het niet  precies zo krijgen, dat de bestelling steeds gedetailleerder wordt. Ze willen de controle erover houden en uiteindelijk volgt er dan een soort dictaat. Voor mensen in de bediening is dat heel raar en bijna tegennatuurlijk. ‘Ik voel me net een loopjongen..’ ‘zo wil ik niet behandeld worden…’ ‘Alsof hij meer is dan ik…’ Veel horecamensen moeten blijkbaar eerst bewijzen dat ze beter zijn dan slechte horeca ervaringen van gasten op welke plek in de wereld dan ook. Dat is niet eerlijk, maar wat moet je ermee?

Bijschenken

Ik moet je bekennen dat ik me de ergernis kan voorstellen, maar gasten vragen of ze zich op een andere manier willen gedragen werkt altijd averechts. En aan de andere kant is het ook wel lekker om gasten te hebben die precies weten wat ze willen. Waar je eigenlijk maar drie keer naartoe hoeft. Waar alles vanzelf op z’n plek valt.  Er wordt een beroep gedaan op je flexibiliteit, maar ook op je vakmanschap. Want gasten die in de gaten krijgen dat je je vak wel beheerst, die ontdooien vanzelf. Vaak op het moment dat je precies op tijd die twee mooie grote wijnglazen nog eens bijschenkt.

 

De blogs van Wouter zijn gebundeld in twee boeken: Dit is mijn wijk niet…! en in samenwerking met Horeca Be Like ‘Het jaar van de bediening!’ De boeken zijn voor horecamensen te bestellen OP DEZE WEBSITE. Maar zijn ook te koop bij bol.com, SVH.nl en alle andere (online) boekhandels.

20150102 DIMWNCOVER JVDH

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van Horeca en Gastvrijheid en begeleidt Horecaondernemers en hun teams door heel Nederland.
Wouter schrijft columns, blogs en boeken over gastvrijheid. Hij ontwikkelde diverse gastvrijheidsmodellen zoals het '12 stappen gastcontactplan' en is grondlegger van "Signature Hospitality".
Wouter schrijft onafhankelijk en wanneer er een commerciële relatie bestaat tussen Wouter en zijn onderwerp dan vermeldt hij dat. Wouter is BrandAmbassador van zijn eigen bedrijven en van Nobel Drinks, Bidfood, Horeko, Eyes for Details, Grootkeuken.nl, Boonstra Wijnen, Unitouch, The Branding Club, Chocomel, Orderli, Smit's Delicious en De Schone Zaak.
Bestel boeken van Wouter Verkerk op Horecabo.nl.