André en Mieke zijn nu 32 jaar getrouwd en de eerste 25 jaar best wel heel gelukkig. De laatste jaren, sinds de kinderen het huis uit zijn, gebeurt het steeds vaker dat ze niet meer zo goed weten wat ze tegen elkaar moeten zeggen. Dus zeggen ze niks. Niet dat ze elkaar haten, dat niet, maar zwijgen is voor hen blijkbaar het nieuwe kletsen.

zonder ui en de frietjes extra goed doorbakken

André en Mieke hebben zo hun vaste gewoontes. Eigenlijk is hun hele leven één vaste gewoonte geworden en misschien is dat ook wel hun probleem. Ze doen dingen graag ‘omdat we dat altijd zo doen’. Ze lunchen dus iedere week bij ons, komen op hetzelfde tijdstip, zitten op dezelfde plek, ze drinken iedere week hetzelfde vóór en hetzelfde tijdens de lunch en ze eten ook iedere week hetzelfde. André neemt altijd een uitsmijter rosbief kaas (de kaas niét meegebakken) en Mieke wil graag de hamburger. (zonder ui en de frietjes extra goed doorbakken).

André en Mieke dragen altijd ongeveer dezelfde kleding maar de sportieve windjacks zijn altijd matching, ‘gekocht in de ANWB service winkel’ dat weten we niet zeker maar dat zegt onze barman. Hij noemt André en Mieke dan ook altijd ‘het ANWB echtpaar’. Collega Jeroen, die ze vaak bedient noemt ze ook wel ‘Die Hans Anders mensen’ vanwege hun moeilijke brillen.

Waslijst aan voorkeuren

Alles wat André en Mieke tegen de bediening zeggen gaat over het in stand houden van de gewoonte en het vermelden van de waslijst aan voorkeuren die inmiddels is ontstaan. (André geen garnituur op het bord, Mieke extra suiker bij de cappuccino, André géén ijs in zijn tonic, Mieke pas wijn inschenken als haar hamburger op tafel staat, pinbonnetje vastnieten aan de rekening, tafel vrij houden, stoelen uit de serre mét kussentje, etc., etc.)

En toch houden we van ze!

André en Mieke houden van alles hoe het ooit was, en wij houden van André en Mieke. Wij verkopen geen drinken, zelfs geen eten, wij verkopen momenten om nooit meer te vergeten! En ook al denken André en Mieke dat alles iedere week hetzelfde is; ieder moment is een nieuw moment en dat is natuurlijk ook eigenlijk de reden dat zij iedere week bij ons terugkomen. André en Mieke zijn namelijk niet gek, zij herkennen kwaliteit en gastvrijheid als geen ander!

Wouter schreef in deze serie eerder beschrijvingen van gasten: Wim, Sonja, Magda en Femke & Michiel

Op www.horecabo.nl vind je alle boeken van Wouter Verkerk. Zijn twee nieuwste boeken ‘Help! ik heb een (bij)baan in de horeca!’ en ‘Helemaal Goed!’  zijn toegevoegd aan alle voordelige combi-deals. Voor horecaondernemers zijn er nu teamverpakkingen van 20 stuks verkrijgbaar met hoge kortingen! (kijk bij combideals!)