Criminele service; 11x de allerslechtste bediening!

Ron Kaufman spreekt van crimineel slechte service wanneer medewerkers met opzet zorgen voor ongerief, belediging en ellende voor gasten. “Maar Wouter, dat komt toch niet voor in Nederland?” Ik hoor het je denken, maar in deze lijst zal je misschien toch wel wat herkennen! Deze lijst en andere herkenbare lijstjes lees je terug in Horeca Blogs & Quotes 1,2 & 3. Deze koop je alleen op Black Friday op Horecabo.nl tegen wel heel lage tarieven!

(Tussen haakjes steeds de onuitgesproken gedachten van de criminele medewerker die niet helpt maar tegenwerkt!)

EEN Een plak of homp keiharde kruidenboter in een te klein bakje met een bot botermesje in het mandje tussen het brood. (‘Succes meneer, dit gaat u voorlopig niet lukken. De boter komt niet uit de koeling maar uit de vriescel!’)

Geen mayonaise

TWEE Bittergarnituur met onder meer stukjes frikandel, geserveerd met rode saus en mosterd. (‘Haha, een frikandel met mosterd of rode saus is niet te doen, kijken of hij om mayo durft te vragen.’)

DRIE Een stamper ondersteboven in een longdrinkglas, met de citroen boven op het ijs serveren, zonder tipje of side plate. (‘Dit wordt lachen! Gaat hij straks eerst die stamper omdraaien, handen plakkerig en nat,  daarna proberen die citroen onder het ijs te krijgen en als dat dan is gelukt dan prikt hij bij zijn eerste slok met de stamper in zijn wang!’)

Dunne papieren servetten

VIER Zwaar gemarineerde spareribs serveren aan iemand waar uitsluitend één (dunne) papieren servet is ingedekt. (‘Ik ga zeker kijken hoe hij dit gaat doen! Vorige week was er een hotelgast die zijn hele broek had onder gesmeerd. Had hij blijkbaar geen andere broek bij zich, had hij ‘m de volgende ochtend bij het ontbijt weer aan!’)

VIJF Ongezouten friet serveren en verwijzen naar het zout op tafel. (‘Op tafel hebben we alleen dat grove zeezout in een molentje, dat valt natuurlijk recht naar beneden en blijft helemaal niet op die friet zitten. Soms doen ze er wel drie keer zout op, en als je aan het einde zo’n ‘leeg’ schaaltje ziet, hahaha!’)

ZES Een gezinnetje met twee ouders en een kind, twee koffie en een appelsap brengen met maar TWEE koekjes. (‘Dit is mijn favoriet! Dat wordt bijna altijd huilen. Ik maak altijd een kleine weddenschap wie van de ouders het koekje aan het kind geeft. Ik gok meestal op de moeder!’)

Salade zonder dressing

ZEVEN Salade serveren in een overvol schaaltje zonder dressing, of alleen daarbovenop een schep saus, zonder dat je een mogelijkheid hebt te mengen. (‘De meeste mensen laten de salade toch staan, maar soms kan je wel lachen. Dan vind je die sla echt over de hele tafel terug!’)

ACHT Een kop koffie met een voetenbad uitserveren. (‘De kunst is je gezicht helemaal strak te houden, en te hopen dat ze het zelf niet in de gaten hebben, des te groter is de kans dat er een paar druppels op het witte overhemd van je gast vallen bij de eerste slok. Dat zie ik als mijn handtekening!’)

Jassen speurtocht

NEGEN Gasten bij afscheid verwijzen naar de garderobe, waar ze hun jas kunnen terugvinden. (‘Wij nemen de jassen altijd aan, en dan proberen we ze zo goed mogelijk te verstoppen. Als ze dan op zoek gaan naar de jassen duurt het soms wel een kwartier!’)

TIEN Gasten die een serieus gesprek voeren aan de telefoon gewoon aanspreken en vragen wat ze willen bestellen. (‘Kijken wat hij doet! Gaat hij nou door met bellen, of gaat hij proberen te bellen én te bestellen… Dat lukt meestal niet!’) 

Elf De bar kleddernat maken en geen viltjes gebruiken. (‘ Ha, daar komt een man met een colbertje aangelopen, meestal duurt het vier seconden voor hij doorheeft dat zijn rechtermouw is doorweekt… een, twee, drie, vier BINGO!!!!)

Vandaag is het Black Friday! Met de ongelooflijke aanbieding van drie boeken voor €7,50! Heel veel voordeel, check nu de website!

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van Horeca en Gastvrijheid en begeleidt Horecaondernemers en hun teams door heel Nederland.
Wouter schrijft columns, blogs en boeken over gastvrijheid. Hij ontwikkelde diverse gastvrijheidsmodellen zoals het '12 stappen gastcontactplan' en is grondlegger van "Signature Hospitality".
Wouter schrijft onafhankelijk en wanneer er een commerciële relatie bestaat tussen Wouter en zijn onderwerp dan vermeldt hij dat. Wouter is BrandAmbassador van zijn eigen bedrijven en van Nobel Drinks, Bidfood, Horeko, Eyes for Details, Grootkeuken.nl, Boonstra Wijnen, Unitouch, The Branding Club, Chocomel, Orderli, Smit's Delicious en De Schone Zaak.
Bestel boeken van Wouter Verkerk op Horecabo.nl.