Ieder Horecabedrijf heeft wel een type Judith als (vaste) gast. Als zij binnenkomt is het altijd weer een verrassing hoe de wind staat want Judith waait met iedere modewind mee. Haar uiterlijk maar vooral haar voedingspatroon verandert om de paar weken en dan ook nog eens bijna nooit consequent. Wij noemen dat soort gasten ‘Oost-indisch Allergisch’.

Zonder suiker

Vorig jaar bijvoorbeeld, droeg Judith ineens van die idioot grote oorbellen en hadden haar jeans meer scheuren dan stof. Haar wenkbrauwen leken wel wc borstels en ze dronk veel rosé. ‘Maar je hebt toch wel van die Provence-Rosé, die is echt heeeerlijk!’ Ze at ‘ABSOLUUT’ zonder suiker, daar ben ik heel streng in voor mezelf, echt nul suiker. Sinds ik geen suiker meer eet voel ik me zóóóó veel beter! Check je even bij de chef of er ook in de dressing geen suiker zit?’ Bij de koffie nam ze dan wel graag een glaasje Limoncello. Of twee, of zes.

Een half jaar geleden was Judith 8 dagen all inclusive met Corendon naar Ibiza geweest. Ze kwam toen terug als YogaNerd, joggingbroeken, ineens geen make-up meer en helemaal alcoholvrij. ‘Sinds ik niet meer drink voel ik me zóóóó veel beter, een wereld van verschil!’ Ze was toen ook ineens vegetariër geworden (‘We hebben maar één wereld en mens en dier zijn gelijk dieren wil ik dus niet opeten.’) maar suiker was geen probleem meer. Ze keek nu wel heel erg uit met gluten.

Géén koolhydraten

Sinds vorige week drinkt ze weer. (‘Maar nooit na zeven uur in de avond, dan slaap ik zo slecht.’) Ze eet geen koolhydraten maar wel heel veel vet. ‘Ik ga wat hoger in mijn vet zitten! Mag ik gebakken eieren met spek maar absoluut zonder brood?’ Wij checkten nog even of ze echt spek zei. ‘Ja, jullie werken toch met biologisch vlees?’  Dus ik naar de keuken: ‘Chééf! Judith eet weer vlees!’

Haar zus is ook een bijzondere. Die komt twee keer per week een decaf-latte-macchiato met sojamelk drinken. Zij kan namelijk sinds een tijdje niet meer zo goed tegen lactose, daar krijgt ze zo’n opgezette buik van. Op zich niet zo raar met al die lattes, maar goed. We weten trouwens niet precies of dat voor of na haar gluten intolerantie kwam maar gisteren nam ze wel ineens weer een salade Caprese met focaccia. Die is dus net haar zus.

Wij zijn gestopt met ons ergeren aan dit soort gasten, we vermaken ons ermee. Een autoverkoper verkoopt immers ook een terreinwagen aan iemand die er alleen maar boodschappen mee gaat doen. U vraagt, wij draaien! Ook als het iedere week iets anders is!

Bestel tot maandagochtend 10 uur via deze link de SundaySurpriseDeal: Verrassingspakket van 4 boeken van Horecabo voor €25,00 inclusief verzendkosten, ter waarde van minimaal €47,50! Het ideale Sinterkerstcadeau. Op zoek naar een cadeau voor je hele team? Kijk bij Combideals voor voordeelpakketten van 20 of 30 boeken!

Wouter werkt aan een serie gasten types. Eerder verschenen in deze reeks:

MAGDA (Fleece trui, De Doe het zelf gast)

WIM (Vaste gast, ‘vriend’ van de eigenaar)

SONJA (Ik kom voor mezelf op!)

FEMKE EN MICHIEL (Carriere-ouders met rotkinderen)

ANDRÉ EN MIEKE . (ANWB-Jas, Zwijgende gasten)