Dit is het slot van de serie: ‘horeca ergernissen.’ In deze lijst niet de ergernissen zelf maar de vertaling naar huisregels om ze te voorkomen. Deze lijst laat zien hoe ingewikkeld ons werk soms is, maar vooral ook hoe we soms doorschieten in onze ergernissen. Hierbij dus de huisregels waar je heel soms van droomt maar die je natuurlijk nooit zou ophangen. Want als je het niet eens meer kan hebben dat gasten grapjes maken, dan geef ik je een extra huisregel mee: Mens, erger je niet!
Horeca Huisregels!
- Alleen dieetwensen met doktersverklaring
- Niet bellen tijdens het bestellen
- Niet allemaal dezelfde grappen maken
- Niet vragen waar de wc is, zelf kijken
- Niet helpen met stapelen van borden
- Niet klagen over wachttijden als je pas net zit
- Niet zelf een tafel uitzoeken maar wachten op bediening
- Geen glazen van onze plateaus pakken
- Alleen aangelijnde kinderen welkom
- Geen honden, en al helemaal geen bakjes water
-
Geen rolstoelen en buggy’s in onze routing plaatsen
- Rekening houden met onze procedures
- Niks bestellen bij een runner
- Onthouden wat u heeft besteld
- Niet apart afrekenen, 1 rekening per tafel
- Niet zelf gerechten samenstellen
- Niet bellen tussen 19.00 en 21.00 uur
- Niet chagrijnig zijn
- Niet doen of je verstand van eten en drinken hebt
-
Niet zeggen dat je ‘ook in de horeca hebt gewerkt’
- Gerechten uitspreken zoals het hoort
- Niet in ‘de loop’ gaan zitten
- Besteld is besteld, niet meer wisselen
- Niet schreeuwen door het restaurant
- Wilt u ons niet aanraken?
- Wc graag netjes achterlaten
-
Niet klagen als uw bord leeg is
- Niet meteen om wifi vragen
- Normale kleding verplicht
- Opletten verplicht als we aan tafel komen
- Niet zeggen dat u de eigenaar kent
- Zonder reservering zijn wij op zondag VOL
- Deuren achter u dicht doen
- Niet wisselen voor parkeerautomaat
- WC alleen voor gasten, anders E0,50
- Alleen bediening roepen als u al weet wat u wilt hebben
-
Pas vragen om de rest als we met LEGE handen naar tafel komen
- Fietsen niet op het terras plaatsen
- Geen zelf meegebracht eten en drinken meenemen
- Verboden ons restaurant te verbouwen
- Niet verhuizen van tafel zonder toestemming
- Niet knippen, klappen, roepen, zwaaien of fluiten
- Onthouden waar u heeft gezeten
- Niet doen alsof je meer bent dan het bedienend personeel
Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde horecatrainers van Nederland en schreef twee boeken ‘Het jaar van de bediening!’ en ‘Dit is mijn wijk niet…!’ Half november verschijnt zijn derde boek: ‘Gastvrijheidsgek!’ Wouters boeken zijn overal verkrijgbaar en voor horecamensen in voordelige voordeelpakketten OP DEZE WEBSITE te bestellen. We sturen je bestelling direct op en sturen je per email een factuur.