Wouter Verkerk

Mensen die boos zijn hebben alleen nog maar oog voor de dingen die ze zo boos maken. Zonder boosheid komt er ruimte in je hoofd voor andere dingen, dingen die bovendien ergens toe leiden. Boos zijn leidt alleen maar tot… Nog meer boosheid.

Persconferentie

Vanavond maakt de minister-president bekend hoe het dagelijks leven er uit komt te zien mét Corona. Er zullen maatregelen van kracht blijven, naar verwachting tot het moment dat er een vaccin is of het virus op een andere manier kan worden bestreden. Haagse bronnen voorspellen wel een heropening van de terrassen aan het einde van deze maand en de mogelijkheid om weer uit eten te gaan met een beperkt aantal gasten.

Social media staat vol met emotionele statements van horecaondernemers die helemaal los gaan op regering, maatregelen, virus, ja eigenlijk op alles. Ze zijn boos! Veel oproepen bieden ook een uitweg die vaak wordt ingeleid met de woorden: ‘Ze moeten gewoon….’ gevolgd door: ‘Net als Zweden…’ ‘Alles open gooien…’ ‘De zwakkeren en ouderen binnenhouden en de rest…’ of ‘Nu een noodfonds…’ maar ook: ‘Maar ik heb geen terras!’ en ‘Ze moeten juist eerst de kroegen open doen…’

Fel en boos

Wat niet altijd gemakkelijk was, is dat de toon van de directeur en de voorzitter van KHN ongekend fel en, daar ga je weer, ronduit boos was. Iedere dag leek er een extra schepje boosheid bij te komen en die boosheid sloeg weer over naar de achterban die vervolgens een groot deel van dag besteedde aan… Boos zijn.

Vandaag spraken de onvermoeibare voorzitter en directeur in Den Haag met een zware ministeriële vertegenwoordiging. Over de precieze inhoud van dat gesprek werden (nog) geen mededelingen gedaan maar de toon in het korte bericht van de directeur is volledig omgeslagen. Hoopvol, gerustgesteld, vertrouwenwekkend. KHN kijkt met vertrouwen uit naar de persconferentie van vanavond. Dat kan maar één ding betekenen: Extra geld voor de horeca en perspectief voor de toekomst!

Lobbysucces

Ik gun het KHN dat ze alle toezeggingen als ‘lobbysucces’ zullen claimen en feliciteer ze daar ook echt van harte mee. Laten we zorgen dat de boosheid van de horeca vanaf vanavond plaats maakt voor positieve energie en constructieve oplossingen voor de Nederlandse horeca. Vanaf nu niet meer de nadruk op ‘kan níet’ maar op ‘kan wél.’ Vanaf nu alle energie in de wederopbouw. Positief, niet tégen maar vóór!

Champagne

Vandaag stuur ik een fles Champagne naar Woerden. Ter attentie van Dirk en Robèr. Want kritiek hebben is één ding, het zelf veel beter doen is echt een ander verhaal. Voor de onvermoeibare inzet van het KHN duo en hun teams overheerst bij mij namelijk vooral heel veel respect.

Op www.horecabo.nl bestel je in de voorverkoop het nieuwe boek van Wouter Verkerk en Gijsbregt Brouwer. Het boek is getiteld: Horeca na Corona, ja! Wij zijn weer open! Als je het nu bestelt betaal je geen verzendkosten en ontvang je het op 1 juni als eerste!