Ik heb niet vaak aanbevelingen op deze blog en al helemaal niet van zaken die nog niet eens bestaan. Voor restaurant Mook maakte ik anderhalf jaar geleden een uitzondering onder de titel    ‘ Zo begin je in 2016 je eigen restaurant!’ Het stukje over crowdfunding en lef werd goed gelezen en veel lezers zochten Mook een paar maanden later op om met eigen ogen te zien wat er van was geworden en om er meer over te horen van de mannen.

Pannenkoeken 2.0

Sammy en Sten ‘crowdfundden’ in december 2015 hun ‘pannenkoekenrestaurant 2.0’ bij elkaar en ik was toen een van de velen die met een klein bedrag wel mee wilde doen. Maar dan moesten ze het nog wel even waarmaken… Nou, dat hebben ze gedaan! Ik beloofde er op terug te komen in een serie artikelen, dat is er niet van gekomen, bij Mook en bij Verkerk een beetje drukker dan verwacht;). Maar vandaag los ik die belofte alsnog in!

Amsterdamse Hipsters en Amerikaanse miljonairs

Mook was vanaf de eerste dag een overweldigend succes. Ondanks verschillende tussentijdse verbouwingen om meer stoelen kwijt te kunnen zijn de overburen inmiddels gewend aan het uitzicht: Een voortdurende rij geduldige wachtende mensen. Weer of geen weer, januari of maart, seizoen of niet; altijd in de rij voor een verse juice en een gezonde American Pancake! Amsterdamse Hipsters, Colombiaanse backpackers, Hongaarse bejaarden of Amerikaanse miljonairs? Iedereen vindt Mook leuk! En ook de investeerders in Mook vinden Mook leuk, zij kregen het eerste deel van hun investering al binnen een half jaar terug. Maar wel met de afgesproken rente van een jaar.

Mook2

Nu is er groot nieuws. Mook2 gaat open. Net als de vorige keer vragen Sammy en Sten zoveel mogelijk (horeca) mensen mee te doen met een kleine of grote investering. Ze willen een tweede winkel, dit keer heel veel groter en op een plek nog meer in het centrum van Amsterdam. (zij maken de locatie deze week bekend, maar ik verklap alvast dat je er vanaf het Waterlooplein in drie minuutjes naartoe loopt!)

Een spannende stap… ‘ Doe je weer mee Wouter? En wil je er dan ook weer iets over schrijven?’ Dat wil ik natuurlijk wel maar het is helemaal niet nodig! Binnen een dag of 5 haalden zij namelijk al 175% van het streefbedrag op. Nog 25% te gaan en dan hebben ze 200%. Meer hebben ze echt niet nodig! Via deze link https://crowdaboutnow.nl/campagnes/mookuitbreiding kan je naar verwachting nog maar heel even meedoen maar belangrijker, lezen over hun plannen.

Respect voor àlle mensen!

Mook is een bijzonder verhaal met twee bijzondere, jonge en eigentijdse ondernemers. Zij geloven dat een succesvol horecabedrijf in 2017 draait om mensen. De manier waarop mensen met elkaar omgaan bepaalt het succes van een bedrijf. Alle mensen! Medewerkers met gasten, ondernemers met medewerkers, medewerkers met elkaar maar ook gasten met medewerkers. Als iedereen respect heeft en behulpzaam is voor àlle mensen om zich heen, dan levert dat altijd iets geweldigs op! Bij Mook lukt ze dat op een fantastische manier. Ga dat ervaren, accepteer de rij bij de deur en geniet ervan. En straks ook bij Mook2, want die komt er zeker! Ik doe weer mee, ik was net op tijd!