Het was volgens Rutte een ‘tussenweek’. Het sentiment kantelt dagelijks en we bewegen tussen hoop en vrees. We hebben allemaal momenten dat we het even niet meer zien zitten maar ook momenten dat er ineens weer hoop gloort: ‘Maar zo kan het misschien wel!’ en ‘Ik weet nu in ieder geval precies hoe ik ervoor sta!’

Ik ontving een mail van een ondernemer die lichtelijk beschaamd bekende dat hij de beste Pasen ooit had beleefd met een enorme hoeveelheid brunchboxen. Een andere ondernemer liet weten dat hij ook na opening doorgaat met zijn maaltijdbox activiteiten vanwege het plezier dat hij eruit haalt en uit Oisterwijk werd ik gewezen op het eerlijke en positieve verhaal van de ondernemer achter deze link! De Leidse ondernemer die aardig wat reacties oogstte met zijn 1,5 meter video, bouwde een denkvoorsprong op ten opzichte van zijn collega’s. Wat mij betreft is hij de winnaar van deze week door vooral na te denken over wat wél kan. Ook echt een voorbeeld van positiviteit.

Singapore Dine In Movement

Dagelijks ontvang ik van Singaporese restaurants mails met geweldige menu’s die zij bezorgen in hun land. Ik volg die zaken sinds ik jaarlijks een inspiratiereis maak(te?) naar Zuid-Oost Azië. Een nieuwe economie komt op gang in het land waar horeca bijna net zo vanzelfsprekend is als in Nederland. Het is inspirerend om te zien hoe horeca daar van de Hawker tot het beste restaurant van Azië zich verbroedert in The Dine In Movement!

Ron Blaauw en Nicolette van Dam

Ron Blaauw inspireert met een volle zaak met alternatieve gasten en denkt zoals vaker een paar stappen verder. En Nicolette van Dam ging viral met haar eigen variant op de 1,5 meter Horeca. Aanstaande woensdag verzorg ik een webinar voor een afdeling van Horeca Nederland om samen verder na te denken over de periode die gaat komen. Dicht blijven, bezorgen, foodcourt, Doe het zelf, Webshop, verbouwen? We kijken natuurlijk eerst naar de persconferentie van Rutte dinsdagavond. Ik zal verslag doen!

Heb je het nu al uitgerekend?

Zo vlak voor een volgende zonovergoten weekend met lege terrassen zou ik horecaondernemers toch nog een keer op het hart willen drukken het gewoon echt uit te rekenen… Wat kost deze sluiting je nou precies? Welke kosten lopen door, welke kosten krijg je vergoed, welke kosten kan je tijdelijk stopzetten? Waar kan je uitstel krijgen en hoe groot is je reserve? Zorg dat je dit weekend je plaatje helemaal helder hebt. Veel ondernemers die ik deze week sprak werden er rustig van. Of zoals een van hen zei: ‘Dit had ik veel eerder moeten doen. Helemaal onderaan de streep, verrekend met de voorlopige regelingen, kost me dit per maand dat we dicht zijn ongeveer €4300,00 Dat is verschrikkelijk veel geld maar dat kan ik wél nog een paar maanden volhouden met mijn spaarpot. Het zal mijn slechtste jaar ooit worden maar ik hoef de moed niet op te geven!’ Wil je de hulptool van 402 om dit uit te rekenen ontvangen? mail dan even naar marlon@verkerkbartstra.nl

Wil jij je voorbereiden op de tijd die echt weer een keer gaat komen? Overweeg dan de aanschaf van het KickStartPakket van Horecabo. Wij leveren dat tegen kostprijs, we helpen je graag!