Dit is de tijd dat veel mensen beginnen met een nieuwe baan in de horeca. En hoe kan je een collega beter laten wennen aan typische ‘horeca humor’ dan ze te trakteren op een van onderstaande ‘opdrachten’. In drie categorieën gegroepeerd. Ten eerste de meest voorkomende: Het laten zoeken, of beter nog, bij collega’s laten lenen van niet bestaande producten of materialen. De fijne bijkomstigheid is dat je dan gelijk even je gezicht hebt laten zien bij alle andere bedrijven in de buurt. En snel mensen leren kennen, dat is natuurlijk ook de meest voorname bedoeling van een ontgroening.

De tweede categorie staat vol met activiteiten voor de nieuweling, en de derde categorie zijn practical jokes die vaak wat meer ervaren collega’s als slachtoffer hebben. Dat mag ik tenminste hopen, want anders kan ik me voorstellen dat voor sommigen de eerste werkdag ook meteen de laatste was! (Deze lijst is ook opgenomen in het boek: Horeca Blogs & quotes vol.1)

Niet bestaande producten (laten zoeken of laten lenen of kopen).

Gele of groene paprikapoeder

Een fles Chateaubriand

Een fles Chateau Migraine

Suikervrije jenever

Blauwe rijst

Een fust maltbier

Witte cacaopoeder

Vruchtwater

Kopkaas

Azijnblokjes

Vegetarische vleestomaten

Golden-Retriever steak

Biologische Kamelenmelk

Kerrieplantje

Zeewater voor de vissoep

Struisvogel-kuiten-vet

Kreeftenvoer

Verf voor de groene bloemkool

Geiten-eieren

Irish coffee bonen

Cappuccinobonen

Diabetes sinaasappels

Dieetbananen

 

Niet bestaande materialen (laten zoeken of laten lenen of kopen).

Cafeïnefilter voor decaf koffie

Vierkant vergiet

Dichte gaatjes pan

Houten vispan

Cocktailprikkerpistool (voor de tropical night!)

Maltfilter voor de tap

Vegetarische soepkoppen

Mosterpers

ijsspateldeksels

Waterstofzuigerzakken

Vonksteentjes voor de magnetron

Spaghettiteller

Bloedzeef

Doperwtenboor

Citroenontpitter

Glutenzeefje

Een zak kolzuurgas

garnalenpeller

bieslookteller

Touw om de soep te binden

Haak om de bouillon te trekken

Corona-glazen

Een vonkenstopper voor de afzuigkap

Aardbeienladdertje

Forellenpistool

Aardbeienontpitter

Oventrapje

De kluts (om de slagroom te kloppen) want die zijn we kwijt

De grote gaatjespan

Een emmertje stoom

Aspergeschaar

Caviaarspuitje

witbierzeefje van 10mu (want 5 mu was te fijn)

plintenladder

Buffetsleutel halen om het buffet te openen.. Heel snel!!!

Sla krultang

Peterselie krultang

De biersleutel, tapsleuteltje 12, de pierpomptang (wel de groene)

Postmix-reductie-tang

Aspergepuntenslijper

De krant van morgen

 

Dingen die nieuwe medewerkers moeten doen… (en bijna altijd ook doen!)

Kreeften uitlaten

Eiwit luchtig kloppen met bloem i.p.v. suiker

Naar de gast terug om te vragen of er 1 of 2 euromunten in de de verse muntthee moeten…

Bloem hakken

Muntgeld koppen

Kilootje pijnboompitten laten tellen om de kostprijs te berekenen..

Terrine maken van glace (jus de veau) in plakken laten snijden en om en om laten bakken… Vervolgens losbranden als de plakken Terrine wegsmelten

Tomaten onder de zonnebank leggen voor de zongedroogde tomaten

Ijblokjes Fifo laten bijvullen

Suikerzakjes laten tellen

Ijsklontjes laten tellen

De vriescel dweilen

Fristi postmix of Spa rood postmix aansluiten

Litertje koksroom opslaan

Nepplanten water geven

Sabayon met eiwit ipv eigeel

Bierschuimtabletten in de tank doen

Chafing dish vullen met spa rood want dat is veel sneller op temperatuur

Water laten inkoken voor extra nat water

Statiegeld laten ophalen voor de lege taartdozen bij de bakker

Gevulde doperwtjes (petit pois farci) laten maken

Na iedere bel, de keukenbel poleren

Kopjes wassen op het herentoilet

Met een mandje de tuin in om champignons te plukken

Plastic bekertjes en rietjes spoelen en drogen voor hergebruik

Lege mosselschelpen per stuk laten afwassen door de nieuwe afwasser. “Die worden opgehaald door een oude man..”

Practical jokes

Nieuwe college die bezig is met zalm, vertellen dat het klapzalm is. Als hij dan verbaasd kijkt met die zalm tegen zijn gezicht slaan….

Gelatineblad als servies of als magnetronraampje bij de afwas inleveren met de mededeling hier supervoorzichtig mee om te gaan. Zet het maar in de vaatvasser….

Iemand aan de boter laten ruiken omdat je denkt dat ie zuur is om het vervolgens recht in zijn gezicht te duwen…

Schoenen vacumeren, dan in een emmer met water in de vriezer.…

Broekspijpen dichtnieten en in elke pijp een vers ei….

Iemands glas van het sluitdrankje voorbewerken met tabasco op de rand en laten drogen….

Verse koffiedik uit een piston op een bordje leggen met slagroom en laten proeven als zijnde nieuw recept voor brownies….

 

Bovenstaande lijst is tot stand gekomen na een oproep aan de volgers van Horeca Be Like en Horeca Blogs & Quotes.

Koop nu het Terraspakket op www.horecabo.nl 

Gelabeld met → 
Deel →
Twitter @wouterverkerk

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra