Een paar weken geleden zat ik op een terras. We hadden bitterballen gehad en de ober vroeg toen hij het lege schaaltje van tafel haalde: ’En? Waren de bitterballen GEWELDIG!!?’ Ik moest even schakelen, keek ‘m toen aan en zag zijn ogen lachen. Ik lachte terug en zei: ‘Ja, heerlijk. Dankjewel. Mogen we nog twee biertjes?’ Een avond mag toch wel wat leuke en onvoorspelbare teksten van de bediening hebben? Gasten houden van Echt! Echte mensen die echte dingen zeggen! Is er dan iets mis met standaard horecazinnen? Nee hoor, vaak ontkom je er niet aan. Maar als je vragen standaard zijn, dan zijn de antwoorden op die vragen dat vaak ook…

Uitdaging

Daarom in plaats van een blog, deze week een uitdaging. Een oefening eigenlijk: Herschrijf onderstaande standaardzinnen. Doe het tijdens een teamvergadering, of af en toe een paar punten in de groepsapp, denk erover na als je op fiets zit, of lees het nu even snel door en doe het gauw weer weg omdat je het helemaal niks vindt. Dat helpt namelijk ook; vooral als je jezelf de komende week precies die dingen weer hoort zeggen. (sorry!)

Voor de leukste inzending van maximaal tien fantastische, originele, gastvrije, misschien een beetje brutale maar vooral hele leuke zinnen is er een teamprijs beschikbaar van 20 exemplaren van ‘Gastvrijheidsgek!’ en een starterskit van Wouter’s Briefingmethode. Stuur je inzending naar kim@verkerkbartstra.nl

De automatische piloot verveelt jou, maar ook je gast. Hoe maak jij de volgende standaard horecazinnen wat eigentijdser en echt van jou?

  1. U komt een hapje eten?
  2. Heeft u gereserveerd?
  3. Bent u met z’n tweetjes?
  4. U mag een tafeltje uitzoeken hoor!
  5. Wat mag ik voor u inschenken?
  6. Witte wijn. Wilt u een Chardonnay of een Sauvignon?
  7. Een biertje. Wilt u een gewoon biertje of een speciaal biertje?
  8. Wilt u alvast wat stokbrood met kruidenboter?
  9. Gaan we doen!
  10. Heeft u een keuze gemaakt?
  11. Wilt u alleen een hoofdgerecht?
  12. Hoe wilt u de tournedos gebakken?
  13. En mogen daar frietjes of gebakken aardappelen bij?
  14. En bij de zalm, wilt u frietjes of gebakken aardappelen?
  15. Kan ik nog iets voor u doen?
  16. Gaan we doen, dankuwel!
  17. De tournedos was voor?
  18. Alles nog steeds naar wens bij u?
  19. Alles voldoende?
  20. Helemaal goed, smakelijke voortzetting!
  21. En, was alles naar wens?
  22. Helemaal goed!
  23. Wilt u nog een dessert of een kopje koffie of thee?

Bestel hier de boeken van Wouter en andere schrijvers tegen de beste prijzen! Nu uitgebreid met spellen en hotelboeken!

Boek hier een workshop van Wouter voor je hele team voor de maanden oktober tot en met december!

Deel →
Twitter @wouterverkerk

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra