‘Het is dit jaar wel heel erg!’ verzuchte een medewerkster van een restaurant vorige week. Veel van haar gasten vragen deze maand naar alcoholvrije dranken en de gemiddelde gastennota van die gasten is door het ontbreken van de ‘dure’ alcoholhoudende dranken misschien niet eens kostendekkend.

Lingerie, videotheken en slagers

In de jaren zestig gingen er lingeriewinkels op de fles toen vrouwen massaal de B.H. afzworen en nu steeds minder mensen roken lijkt het geen pretje om een tabakszaak te hebben. Videotheken zijn er met dank aan Netflix en downloads al helemaal niet meer. Hoe ziet de toekomst van slagers er uit met een groeiend aantal flexi- en vegetariërs? En wat is de toekomst van het café als mensen massaal besluiten niet alleen januari maar het hele jaar droog te leggen?

Niets is voor altijd!

Wie dit jaar op de Horecava rondliep had het gevoel dat vlees eten en drinken inmiddels verboden was, zoveel Vegan en 0.0 was er te zien. Dat was natuurlijk een uitvergroting van een kleine beweging maar ook een teken van de tijd. Niets is voor altijd, alles verandert en als je niet meebeweegt sta je zomaar ineens met lege handen. Het is tijd om alert te ondernemen!

Dry January? Is dat een cocktail?

Natuurlijk zijn er ook altijd gasten die er allemaal niets van meekrijgen. Aan een tafel naast me hoorde ik een vrouw tegen haar tafelgenote zeggen bij het bestellen van het aperitief: ‘Dry Januari? Is dat een cocktail? Doe mij maar gewoon een wijntje hoor, ik ben niet zo hip!’

Maak van 2020 het beste seizoen ooit!

Wij helpen je graag een weg banen door alle hypes, trends en bewegingen in de markt. Koop hier één van de laatste tickets voor ons congres op Ameland op 16 maart 2020 Daar praten we je helemaal bij. Of lees er HIER meer over! Natuurlijk komen we ook graag naar je toe voor een workshop voor je team of coachen we je team drie keer vier uur on the job! Neem contact op met Verkerk Bartstra voor de mogelijkheden.