Morgen horen we tijdens de persconferentie van de minister-president hoogstwaarschijnlijk eindelijk het nieuws waar de horeca al zo lang op wacht: Langzaam gaan de terrassen weer open, en als het een beetje meezit: deze maand nog! Voor de rest van Nederland is dat natuurlijk nog geen goed nieuws, er verandert de komende weken immers niet zoveel. Voor de horeca juist een startschot: We kunnen ons nú echt gaan voorbereiden, ineens hebben we zelfs een beetje haast!

Horeca wordt weer BOA

De horeca wordt echter wél weer ingezet als BOA. De redenatie is: ‘Op de terrassen is het veiliger dan in het park.’ Dus alleen onder strikte voorwaarden is men welkom. De Paasdagen mogen geen herhaling worden van wat we zagen met het mooie februari-weer. Dat zag er natuurlijk niet uit en als politici ergens een hekel aan hebben zijn het dingen die er slecht uitzien en waar zij zelf de schuld van krijgen. Het is fijner om naar iemand anders te wijzen als er iets fout gaat… En daar kwam ineens de heropening van de (buiten)horeca weer op tafel.

Aangepaste openingstijden en uiteindelijk de avondklok zorgen ervoor dat het niet te gezellig wordt. En áls het dan toch misgaat is het niet moeilijk te voorspellen wie daar de schuld van krijgt. De perfecte Haagse oplossing.

Het is geen cadeautje

Dus, beste horecaondernemer, haal de politiepet maar weer tevoorschijn: triage, toezicht, registratie zijn naar alle waarschijnlijkheid weer helemaal terug. Ga er niet vanuit dat de horeca een cadeautje krijgt, de horeca mag een probleem oplossen. Veel ondernemers doen dat inmiddels graag: beter iets dan niets. Maar draai het in je voordeel, oefenen met kleine stapjes is misschien beter dan met een seizoen dat direct knalt.

De kaart van maart

Als je dus maar zeer beperkt, alleen buiten, wellicht met maar weinig gasten en dus met weinig medewerkers open kan gaan, dan zal je moeten nadenken over een aangepast concept. Introduceer ‘de kaart van maart’ met veel minder assortiment, voldoende marge en liefst hufterproof!

In de afgelopen maand bood ik mijn heropeningspakket aan. Een box vol boeken (25 stuks, 5 titels) een handleiding voor een training (9 oefeningen), posters, methodiek en andere extra’s. De vraag was groter dan verwacht, er zijn op dit moment nog 16 boxen klaar voor verzending, daarna is er geen voorraad meer. We verkopen de boxen tegen kostprijs. €75,00 inclusief verzendkosten en BTW.

Volg me en schrijf je in op de nieuwsbrief

Volg me op Instagram: www.instagram.com/wouterverkerk

koop boeken en materialen op horecabo: www.horecabo.nl

Schrijf je in voor mijn Email-Updates: Inschrijven updates Wouter