Heel Holland Bakt… En wij hebben vieze appeltaart!

Wat denk je wat er met gasten gebeurt die iedere week met drie miljoen tegelijk kijken naar een programma over taarten bakken? Wat denk je wat de invloed van Rudolph’s Bakery is op de dagelijkse praktijk in jouw horecabedrijf? Denk je dat je in het bedrijf waar je werkt nog zou wegkomen met een taartje waar eigenlijk meer verkeerd dan goed aan is? Met die iets te goedkope appeltaart uit de vriezer die eergisteren al was ontdooid?

Expert

Heel Holland bakt en heel Holland is op slag expert. Dat levert hilarische momenten op als een gast zich juryvoorzitter en meesterbanketbakker waant en met een ernstig gezicht heel precies probeert uit te leggen waarom hij een zeven min geeft voor de taart. Dat is een van de feestjes van het horecavak; gasten in alle soorten en maten. Sommige gasten gaan een beetje ver en sommigen nemen zichzelf iets te serieus. Maar dat wil niet zeggen dat je het allemaal kan weglachen.

Gebaksvitrine 2.0

In steeds meer steden vormen ‘gebaksvitrines 2.0’ de trend van dit moment. Heel veel verschillende kunstwerkjes, heel veel aandacht voor presentatie en vaak echte smaakexplosies. Dat heeft niks meer te maken met zomaar een taartje bij de koffie, dat is een belevenis waar je deur voor uitgaat. Waar je een servet voor omknoopt!

Het is voor de medewerkers in die zaken ineens ook niet meer zo moeilijk iets te verkopen aan gasten; je wilt het ze niet onthouden! En precies dàt is bij die vieze appeltaart van €4,75 wel anders, daar schaam je je voor en als mensen het al bestellen denk je bij jezelf: ‘Dat zou ik zelf nou nooit nemen!’

Upselling

Upselling en bijverkoop worden vaak gezien als een beetje vieze woorden. Dat komt ook omdat mensen direct de associatie maken met ‘aansmeren’  en ‘agressief’.  Maar mensen een gouden tip geven, mensen attenderen op het lekkerste wat er is, dat is echt iets anders!

Trots

Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers meer verkopen? Door echt lekkere en bijzondere dingen aan te bieden die we allemaal aan onze gasten willen laten zien, die we gewoon willen laten proeven. Omdat we er trots op zijn en ons eigenlijk niet kunnen voorstellen dat iemand er nee tegen zou zeggen.

 

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde horecatrainers van Nederland en schreef twee boeken over gastvrijheid. Dit is mijn wijk niet..! en Het jaar van de bediening! De boeken zijn overal verkrijgbaar en voor horecamensen op deze website te bestellen. We sturen bestellingen dezelfde dag nog op, de factuur volgt per email.  Wouters derde boek verschijnt medio november met de titel ‘ Gastvrijheidsgek’

Lees HIER de blog over Wouter’s Big 5 Briefing methode. 

20150125 Dimwn

COVER JVDH

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van Horeca en Gastvrijheid en begeleidt Horecaondernemers en hun teams door heel Nederland.
Wouter schrijft columns, blogs en boeken over gastvrijheid. Hij ontwikkelde diverse gastvrijheidsmodellen zoals het '12 stappen gastcontactplan' en is grondlegger van "Signature Hospitality".
Wouter schrijft onafhankelijk en wanneer er een commerciële relatie bestaat tussen Wouter en zijn onderwerp dan vermeldt hij dat. Wouter is BrandAmbassador van zijn eigen bedrijven en van Nobel Drinks, Bidfood, Horeko, Eyes for Details, Grootkeuken.nl, Boonstra Wijnen, Unitouch, The Branding Club, Chocomel, Orderli, Smit's Delicious en De Schone Zaak.
Bestel boeken van Wouter Verkerk op Horecabo.nl.