Je moet er niet aan denken dat er geen horeca zou bestaan. Dat die honderdduizenden mensen die dagelijks hun vaste adressen bezoeken voor een kop koffie of een glas bier thuis zouden blijven. Geen dagelijks praatje, niet de aandacht en de warmte… Zonder horeca zou er in Nederland niks aan zijn. Zou de eenzaamheid van mensen enorm toenemen en bijvoorbeeld de zorgpremie meer dan verdubbelen. Horeca is het cement van de maatschappij.

Trots!

Een land moet trots zijn op haar horeca en op de mensen die daar werken. Steeds meer Nederlandse gemeenten zien gelukkig dat horeca meer is dan een luidruchtig café of een uitsluitend overlast veroorzakend bedrijf. Ze merken dat horeca buurten doet opbloeien en leven terugbrengt in verpauperde leegstaande winkelgebieden. Eindelijk worden nieuwe ondernemers met open armen ontvangen en worden landelijke spelers gesmeekt toch vooral ook in deze gemeente een vestiging te openen.

Live!

De horeca is een ‘live’ ontmoetingsplek waar je in dit ‘schermpjeskijktijdperk’ niet alleen naartoe komt voor eten en drinken maar veel meer nog voor echt contact. Met je gezelschap maar vooral met de mensen die er werken. Niet via een chat, niet via een call center maar gewoon echt! De horeca is in de samenleving bezig met een gedaanteverandering; Geen Sodom en Gomorra meer maar een parel in de straat. Van zorgenkind tot Redder des Vaderlands.

Nu!

Dit is het moment. Nu moeten we doorpakken. Niet alleen de bedrijven in de spotlights maar vooral ook de mensen die er werken. Door ze fatsoenlijk te betalen. Door niet blind te staren op snel wisselende jonge mensen, maar medewerkers opleiden en ze een perspectief bieden. Een medewerker in de horeca verdient het aanzien van een politieagent of een verpleegkundige. Midden in de maatschappij met een prachtige bindende taak.

Nieuw boek: Is alles naar wens?

Tijdens de samenstelling van het nieuwe boek ‘Is alles naar wens?’ dat begin november verschijnt, kwam ik bovenstaande blog tegen die eind oktober 2015 verscheen maar onderbelicht bleef. Deze blog vormt de inleiding van het tweede gedeelte van het nieuwe boek en is nu herplaatst bij wijze van voorpublicatie.

‘Is alles naar wens?’ Is al te reserveren via deze link, je ontvangt het boek dan gesigneerd en als allereerste!  DEZE LINK! (www.horecabo.nl)

is-alles-naar-wens