Iets anders dan een spaatje rood!

Bruisend mineraalwater is een van de meest gedronken dranken in de horeca. Even geen alcohol, ook geen zin in suikerbommen als cola, sinas of cassis dus ‘doe dan maar een spaatje rood.’ Vaak bij gebrek aan inspiratie. Ik moet nog werken, ik moet nog rijden, ik wil een tijdje niet drinken, ik wil afvallen… Dan drink je dus de hele dag Spa Rood, dat is dan je lot. Maar kan dat niet anders? Ja natuurlijk wel! Maar dan moet je het wel actief aanbieden want die gast gaat dat niet zelf verzinnen.

Radler 0.0

Voor alcoholhoudende volwassenen hebben de meeste horecabedrijven vandaag de dag een enorme biercollectie met de meest bijzondere brouwsels, een arsenaal aan speciaal gestookte gins, tot wel twintig verschillende wijnen per glas uit de hele wereld, vier planken sterk boven en onder de bar, vermouths, likeuren, cocktails…. Noem maar op. Maar als er dan een gast vraagt om iets ‘zonder’ dan is het antwoord vaak:  ‘O zonder alcohol? Ja, we hebben Radler 0.0 of een frisje. O, liever een spaatje rood dan? Ok!’

Pinky Rose en Seedlip

Verras me alsjeblieft met een aantal lekkere alcoholvrije suggesties die net zo bijzonder zijn als de rest van je assortiment. Ontwikkel de allerlekkerste ‘Homemade lemonade’ of Icetea. Bied net als Shake Shack een ‘fifty-fifty’ aan, werk met de geweldige siropen van Pinky Rose, bied een ‘alcoholvrije gin-tonic’ aan met Seedlip, ontwikkel verse kruidenwaters en infusies en serveer het alsjeblieft bijzonder.*

De categorie alcoholvrij wordt groter en groter, net als bij je andere dranken zit een gast niet op jouw supermarkt-assortiment te wachten dus maak het bijzonder, vraag gerust een goede prijs en maak fans! Gasten komen namelijk niet naar je toe voor dingen die ze thuis ook hebben en dan ook nog voor een veel lagere prijs.

Dit is een blog in de catetegorie Suggestie. Een van de pijlers van ‘Wouter’s Big5′ een gemakkelijk hanteerbaar gastvrijheidsmodel met aandacht voor de vijf belangrijkste momenten in het verblijf van de gast. Ga ook werken met Wouter’s Big5 en maak van gastvrijheid een focus voor je team. Je zult zien dat het werkt. Omzet komt altijd vanzelf wanneer je focust op gastvrijheid. Wanneer je focust op omzet, verdwijnt gastvrijheid vaak als sneeuw voor de zon. Meer informatie over Wouter’s Big5 en Wouter Verkerk op www.verkerkbartstra.nl en op www.horecabo.nl 

Fotocredits: Pinky Rose

  • Wouter heeft GEEN professionele banden met genoemde bedrijven of merken, behalve dan met Wouter’s Big5. Maar dat is logisch!

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van Horeca en Gastvrijheid en begeleidt Horecaondernemers en hun teams door heel Nederland.

Wouter schrijft columns, blogs en boeken over gastvrijheid. Hij ontwikkelde diverse gastvrijheidsmodellen zoals het '12 stappen gastcontactplan' en is grondlegger van "Signature Hospitality".

Wouter schrijft onafhankelijk en wanneer er een commerciële relatie bestaat tussen Wouter en zijn onderwerp dan vermeldt hij dat. Wouter is BrandAmbassador van zijn eigen bedrijven zoals Verkerk Bartstra Gastvrijheid Consultants en Plan Boutique, het horeca hoofdkantoor van Nederland! en van Nobel Drinks, Bidfood, Eyes for Details, Boonstra Wijnen, Unitouch, The Branding Club, Chocomel, Orderli, Smit's Delicious en The Dutch Cocktail Club.
Bestel boeken van Wouter Verkerk op Horecabo.nl.