Waarom horecamensen juist heel graag werken met kerst!

Met kerst zien gasten ineens wél dat er hard gewerkt wordt in de horeca! Ze hebben extra waardering en denken vaak dat je eigenlijk liever vrij was geweest. ‘Vind je het niet verschrikkelijk om nu te werken? Je zal je familie wel missen…’  ‘Nou’, zeg ik altijd met een serieus gezicht, terwijl ik probeer niet al te enthousiast te klinken, ‘Het is natuurlijk anders dan thuis maar met de collega’s is het ook heel gezellig hoor!’ Maar eigenlijk is er geen plek op de wereld waar ik liever ben dan daar! Met kerst werken in de horeca is juist helemaal geen opgave; iedereen die met kerst weleens ergens anders was weet dat het daar pas echt hard werken is.

Zitters en doeners

Horecamensen zijn vaak doeners, en geen zitters. De hele avond stil zitten en je laten bedienen; dat is meer iets voor gasten! Met kerst bied je dus al snel je hulp aan, maar vaker nog heb je daar de kans niet voor: ‘O jij wil vast wel even helpen, je werkt toch in de horeca?’ Je bent dus toch aan het werk, maar alleen wel zonder collega’s die het snappen, zonder een chef en zonder de juiste materialen. Het is dus behelpen, maar je zegt toch ja!

Schoonmoeder

Met kerst knoopt menig schoonmoeder een keukenschort over haar zondagse jurk  (ook aan tafel!)  en doet dan alsof ze een echte chef is. Toch komen er uitsluitend mislukte gerechten op tafel. Salades zonder dressing of juist veel te zoet, verbrande en smakeloze garnituren en zwarte of juist veel te bleke ovenschotels. Wij horecamensen hebben dat natuurlijk als eerste in de gaten, omdat we vaak als enige wel weten hoe het eigenlijk had moeten smaken. We snappen er niets van als andere mensen dat dan ‘Heeerlijk!’ noemen. We ergeren ons aan mannen die Chablis (omdat ze dat chic vinden) serveren bij de schoenzolenhertenbiefstukjes. En worden misselijk van de geur en smaak van de zilverpoets die het bestek had moeten laten glimmen… Het is een beproeving!

Naborrel

Lekker werken met je collega’s is echt veel leuker! Op het werk hangt er een veel betere sfeer dan aan tafel bij veel families en er is bijna nooit stress met kerst; alle gasten krijgen vaak hetzelfde kerstmenu. Ook de samenwerking tussen keuken en bediening is ineens heel soepel, misschien wel door de geweldige proefkerstmenu’s die we samen voor de lunch met alle medewerkers krijgen. Bovendien hebben gasten met kerst overal begrip voor, zijn ze in een geweldig humeur en de fooi is meer dan uitstekend. Wie wil dat allemaal nou niet? En dan heb ik het nog niet eens gehad over de kerst-na-borrels, de allerbeste avonden van het jaar!

Mooie zomerdag

Hoe anders is werken op een mooie zomerdag, dan zou je best vrij willen zijn maar denken gasten dat je de ideale baan hebt. ‘Ook voor jou niet verkeerd hè, lekker in de zon je geld verdienen…’ Werken met kerst is geweldig en misschien wel vooral omdat bijna niemand dat begrijpt! Fijne kerst!

 

Maak deze kerst voor je collega’s en medewerkers extra bijzonder met een van de boekjes van Wouter Verkerk onder de kerstboom! Kijk op www.horecabo.nl voor de allerbeste combi en voordeeldeals! Tot en met 31 december 2017 ontvang je bovendien 10% kassakorting op alles! (dus ook op de toch al voordelige combideals!) met de code KERST10

 

 

 

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van Horeca en Gastvrijheid en begeleidt Horecaondernemers en hun teams door heel Nederland.

Wouter schrijft columns, blogs en boeken over gastvrijheid. Hij ontwikkelde diverse gastvrijheidsmodellen zoals het '12 stappen gastcontactplan' en is grondlegger van "Signature Hospitality".

Wouter schrijft onafhankelijk en wanneer er een commerciële relatie bestaat tussen Wouter en zijn onderwerp dan vermeldt hij dat. Wouter is BrandAmbassador van zijn eigen bedrijven zoals Verkerk Bartstra Gastvrijheid Consultants en Plan Boutique, het horeca hoofdkantoor van Nederland! en van Nobel Drinks, Bidfood, Eyes for Details, Boonstra Wijnen, Unitouch, The Branding Club, Chocomel, Orderli, Smit's Delicious en The Dutch Cocktail Club.
Bestel boeken van Wouter Verkerk op Horecabo.nl.