Het is december 2019, Hans loopt zoals bijna iedere avond rond de klok van 22.00 uur van de zaak naar huis. Zojuist heeft ook Joyce hem laten weten in het nieuwe jaar elders een nieuwe uitdaging aan te gaan. Hans reageerde gelaten. Joyce is de laatste in het rijtje van zijn vaste waarden. Drie jaar geleden had hij nooit kunnen denken dat de vaste club zo uit elkaar zou vallen. Johan had het langst gewerkt, ruim veertien jaar. Die was twee jaar geleden de eerste geweest die Hans had verteld te willen stoppen, hij had nog niks anders maar het was hem allemaal te veel geworden. 

Wat is er toch aan de hand?

Achteraf was Johan de eerste van een rij dominosteentjes. Johan, Eric, Saskia, Simone. Één voor één waren ze omgevallen. In totaal elf steentjes. Waarvan de laatste zeven steentjes in het afgelopen half jaar. Hij had Joyce zojuist alleen maar aan hoeven kijken en hij wist wat er ging komen. Was dit domme pech? Wat was er toch aan de hand. Lag het misschien aan hemzelf? 

Het is gewoon hard werken in de horeca, dat weet iedereen. Hans’ gevleugelde uitspraak als iemand klaagde over werkdruk was altijd ‘Dan had je maar niet in de horeca moeten gaan werken!’ Maar nu het erop lijkt dat iedereen die woorden nogal letterlijk neemt en inderdaad ergens anders gaat werken, krabbelt hij zich toch achter de oren. Is het dan echt een andere tijd?

Kostenpost

Personeelskosten zijn de grootste kostenpost voor een horecaondernemer. Hans is veel scherper op kosten gaan letten in de afgelopen jaren. Collega-ondernemers hadden hem aangesproken op het aantal medewerkers dat er altijd bij hem stond ingepland: ‘dat is toch niet meer van deze tijd Hans! Je loopt er op leeg man, hup naar huis met die mensen als er niks te doen is. Zonder druk gebeurt er geen fuck!’ Hans zet tegenwoordig liever op drukke momenten een parttimer in dan dat hij de hele dag een dure fulltimer laat werken. Dat er een paar dure krachten vertrokken vond hij dus eigenlijk helemaal niet zo erg.

Hans had er steeds meer handigheid in gekregen. Personeelskosten waren helemaal zijn focus geworden en inderdaad, het scheelde enorm! Zeker in tijden van dalende omzetten. Hij was precies op tijd begonnen. Als hij met de huidige omzet de personeelskosten van drie jaar geleden nog had gehad, dan was het doek al gevallen. Toch? Een zacht stemmetje in zijn hoofd fluistert namelijk steeds vaker: ‘of is het andersom Hans, daalt je omzet omdat je geen goede medewerkers meer hebt?’ 

Afzakkertje

En nu Hans het allemaal niet meer weet en hier vanavond over straat loopt, ziet hij aan de overkant de lichtjes van de kerstboom in het café. Een klein bruin kroegje, hij is er jaren niet geweest. Hij staat even stil en denkt aan de tijd dat ze daar met het hele team nog weleens een afzakkertje dronken. Hij doet dat tegenwoordig niet meer, wat heb je die jongelui nog te vertellen? Hans sluit zijn ogen en hij hoort heel zachtjes de muziek en het typische cafégeluid van praten en lachen. Hij wordt er als het ware naartoe gezogen.

Als Hans het café inloopt ziet hij veel bekenden. Bijna zijn hele oude team is compleet, zij zijn nog altijd bevriend met elkaar en drinken graag samen een borrel. Wat bedeesd vraagt Hans of hij erbij mag komen zitten. Hij is meer dan welkom: Natuurlijk Hans, jij hoort bij ons.

90-10

Terwijl Johan Hans een glas bier aangeeft en Saskia vertelt over haar nieuwe baan realiseert Hans zich wat er is gebeurd. Dít was het leven waar hij van hield, dít waren de momenten waar hij het voor deed. Hans weet ineens wat hem te doen staat in 2020. Een horecabedrijf is voor 90% de mensen en voor 10% de rest. Hij gaat zich weer op die 90% richten. ‘Ga je nog weg met kerst Hans, of moet je werken?’ Hans knikt. Zijn oud-medewerkers roepen in koor: ‘dan had je maar niet in de horeca moeten werken!’ 

Kerstpakketten

Voor Horeca-topteams stelde Wouter kerstpakketten samen met leuke, lekkere én leerzame artikelen. Check www.horecabo.nl voor onze kerstspecials!

Deel →
Twitter @wouterverkerk

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra

Top