Dit is het lang gehoopte begin van het einde, de virologen verliezen in rap tempo hun monopolie, andere belangen gaan ook weer meetellen. Een coup van het gezond verstand hangt in de lucht. Ziekenhuizen stromen leeg, besmettingen nemen in zo’n rap tempo toe dat het niet meer te meten is. Niemand kan zeggen hoeveel mensen er echt besmet zijn, nu de meeste mensen die besmet zijn het niet eens weten. Misschien zijn het er wel meer dan 100.000 per dag. Alles wijst erop dat de ooit zo verwoestende corona uit maart 2020 sneller dan verwacht muteerde in een virus dat veel minder gevaarlijk is. Iedereen lijkt het al te voelen en te weten maar we wachten nog op een officieel bericht. De vlag moet nog heel even binnenblijven maar niet lang meer, deze kan snel uit!

Mondkapjes

Het kan tot die tijd echter nog best even vervelend worden. Zeker als je aan de grens woont draait je maag drie keer per dag om als je bedenkt waar alle auto’s die langs jouw gesloten zaak rijden naartoe gaan. En terwijl bijna geen supermarkt meer let op mondkapjes van bezoekers, de files langzaam terugkeren, en anderhalve meter een weemoedige term uit het verleden lijkt, bewijst het OMT haar gebrek aan maatschappelijk antenne door een nieuw type mondmasker aan te raden om het noodlot af te wenden. Toch is het niet verstandig nu daar al je ergernis en energie in te steken, er is werk aan de winkel!

Televisieprogramma’s met veel kijkers, grote kranten en veel bezochte websites maken de geesten rijp en voeren de druk op; Het einde nadert, het land gaat weer open! Aanstaande vrijdag lijkt de laatste persconferentie waarin de zwaarste maatregelen met nog twee, misschien drie weekjes worden verlengd maar daarna is het klaar. Mijn verwachting: Alles in kleine stapjes en dus lunchen in februari en diner in maart. In de horeca. Het voelt als een ongekende luxe.

Ineens is er haast!

Ineens is er dus haast in veel bedrijven. De kaart moet af, personeel moet nu worden aangenomen en getraind en we moeten werken met een plan. Laat me je helpen, ik heb vier concrete aanbiedingen voor je:

1. 20 x het  boekje ‘Help! Ik heb een baan in de horeca!’ voor maar €99,00
  2. Twee inspiratieboxen (januari en februari) voor maar €75,00
  3. Een jaar lang inspiratie (twaalf maandelijkse boxen) voor €429,00
  4. Een kit vol trainingsmaterialen, methodiek en boekjes voor maar €75,00
  • Goed een jaar geleden zaten @wouterverkerk en ik ‘Horeca na corona’ te schrijven. Voor Horeca Info blikken we terug…