Mensen komen naar de horeca voor dingen die ze thuis niet hebben. Voor vakmensen, voor de menukaart, voor gezelligheid. Sommige gasten bestellen alleen wat ze al kennen. Niet omdat ze niks anders lekker vinden maar omdat ze hulp nodig hebben bij het maken van een goede keuze. ‘Wat is hier nou echt lekker?’ vraag ik bijna altijd aan bediening als ik ergens te gast ben. Met het antwoord ‘Dat hangt er vanaf waar u zin in heeft.’ kan ik helemaal niks. Alsof ik om een suggestie zou vragen als ik dat wist…

Er zijn ook bedrijven waar de bediening je niet wil helpen omdat ze zelf helemaal niet achter de producten staan. Omdat het gewoon niet goed is, en bovendien fantasieloos. Omdat ze een menukaart hebben die ik eigenlijk in 2016 helemaal niet meer wil zien!

Lunch

Italiaanse bol met carpaccio

veel taai brood * ingevroren Carpaccio * Pesto van het huismerk van onze groothandel

Twee kroketten met brood

Boterhammen van eergisteren * 20% rundvleeskroketten * boter uit disposable kuipje (te hard of te zacht)

Soep van de dag

Het hele jaar door tomatensoep * Met balletjes van Unox

Pistolet tonijnsalade

Doe het niet * euroshopper is goed genoeg * proeven ze toch niet

Ceasar Salad

Veel sla * gerookte kip met vacuüm strepen * dressing uit fles houdbaar tot 2034

Bittergarnituur

Bitterballen

Weinig vlees * op lage temperatuur gegaard * Niet zo krokant

Blokjes kaas

Geportioneerd in onze koeling * Zonder datum * sporen van schimmel * mosterdsaus

Portie pinda’s

Met ontzettend veel bacteriën * Uit hippe karaf * lekker in het handje

Plates

Schnitzel

Uit doos in Frituur * Met friet en huzarensalade (slaatje ook los verkrijgbaar)

Zalmmoot

Indien voorradig * Indien ontdooid * geserveerd met friet

Pasta van de dag

Altijd met rode saus * groenten van Hak * geserveerd met friet

Friet

Geserveerd met friet en huzarensalade

 

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde horeca-trainers van Nederland. Hij schreef drie boeken over gastvrijheid en horeca. Zijn boeken zijn overal verkrijgbaar maar tot eind december met voordeel verkrijgbaar op deze website. (derde boek gratis). Geen ideal nodig: we sturen de boeken vandaag nog op, de factuur ontvang je per email.

Sint en kersttip:

Kijk ook eens op horecabo.nl

COVER JVDH20150125 Dimwn

GVHG

 

 

Gelabeld met → 
Deel →

U zoekt oplossingen voor uw gastvrijheid vraagstukken?

Neem contact op met Wouter Verkerk van Verkerk Bartstra