Op de kaart bij Piet de Leeuw staat: Biefstuk. Lieg je dan als het paardenbiefstuk is? Interessante vraag.

Toen ik mijn vorige stukje over paardenvlees schreef, kon ik niet vermoeden dat ik die paardenbiefstuk dus gewoon al een keer had gegeten, nog wel in goed gezelschap want tijdens mijn vrijgezellenavond hebben we gegeten bij Piet de Leeuw. Allemaal biefstuk. Allemaal paard. Gelukkig staat het nog niet helemaal vast, want in tegenstelling tot de leverancier, de laborant en andere experts is de eigenaar zich van geen kwaad bewust. Loek van Thiel denkt dat er sprake is van een misverstand, of dat er misschien een ‘stuk paard doorheen is geglipt bij levering…’.  Mooie reactie. Doet een beetje denken aan persvoorlichter Al Sahaf tijdens de laatste golfoorlog.

Op de website van leverancier Fontijn vlees wordt mij niet duidelijk dat hij überhaupt paardenvlees verkoopt. Dat ligt publicitair dus blijkbaar niet helemaal lekker. Hij levert het immers wel; aan Piet de Leeuw.  Het Parool zegt dat Fontijn Vlees aan 300 restaurants in Amsterdam vlees levert. Het is dan interessant om te weten waar hij nog meer paardenvlees levert, ik zie het namelijk nergens op de kaart staan.

Jarenlang verkochten veel café’s Cava, Prosecco en Crémant als Champagne. Als er maar bubbeltjes inzitten..  En op heel veel plekken was een duur glas spa rood ‘postmix spa’. Waar zwemt de Panga eigenlijk het liefst? Of is dat eigenlijk helemaal geen echte vis? En wat kan je zeggen over de kwaliteit van Spare Ribs als ik daar voor €10,00 onbeperkt van mag eten? Deze tijd is echt voorbij, maar dat hebben nog niet alle bedrijven in de gaten.

Het is niet alleen de horeca die een loopje met ons neemt hoor, de supermarkten doen gewoon mee. De keuringsdienst van waarde liet ons vorige week zien dat een kogelbiefstuk lang niet altijd een kogelbiefstuk is en over de plofkip hoeven we het niet eens te hebben.

Gelukkig zijn er hele goede alternatieven. In de horeca zeker, maar ook voor je boodschappen. Daar maak ik graag een beetje reclame voor. Niet alleen omdat je daar dan allebei korting mee krijgt, maar vooral omdat ik het een gaaf initiatief vind. Deze week maakte ik kennis met Hello Fresh! Daar zit volgens mij echt alles in wat ze ook zeggen dat erin zit!  Een verse box met echt eten. Voldoende voor drie of vijf maaltijden. Gratis bij je thuisbezorgd.

Bespaar € 20 op je eerste Box met de code LJ82NY ophttp://hellofresh.nl/inviteafriend