Geen paniek! Horeca heropent maar seizoen begint pas later…

De branche bruist weer nu de heropening vanavond wordt aangekondigd! Ineens heeft iedereen haast; willen veel bedrijven eigenlijk morgen tientallen medewerkers aannemen en bereiden ondernemers zich voor op volle terrassen, volle zaken en rijen voor de deur. En inderdaad, de komende weken

Moet je maar geen lul zijn!

In de jaren negentig zong Jeroen van Merwijk een lied met de titel: ‘Moet je maar geen lul zijn….’ Het ging, heel kort samengevat, over het noodlot dat je kan treffen als je niet zo leuk bent naar anderen. Altijd een grote

2022 wordt een ongelooflijk goed jaar!

Laten we proosten op het nieuwe jaar, het oude achter ons laten. 2022 gaat van start met een nieuw kabinet, een nieuwe variant coronavirus die best lijkt mee te vallen, miljoenen boosters die worden gezet en ongelooflijk veel creatieve ondernemers die (naar

Hoe een dominosteentje het verschil kan maken!

Vandaag sponsorde ik dominosteentjes. Een paar plastic blokjes die samen met honderdduizend andere steentjes worden opgebouwd in Kasteel Limbricht in Limburg. Een fantastische locatie waar normaal gesproken volop wordt getrouwd, gevierd en gefeest. Maar nu natuurlijk niet. De kasteelheer ter plaatse is

Wat doen we met kerst?

We worden een jaar teruggeworpen in de tijd. Net als vorig jaar vraagt half horeca-Nederland zich af wat ze aanmoet met kerst. Er bestaat immers een heel kleine kans dat de huidige maatregelen, die aanvankelijk maar drie weken zouden duren, niet worden

Criminele service; 11x de allerslechtste bediening!

Ron Kaufman spreekt van crimineel slechte service wanneer medewerkers met opzet zorgen voor ongerief, belediging en ellende voor gasten. “Maar Wouter, dat komt toch niet voor in Nederland?” Ik hoor het je denken, maar in deze lijst zal je misschien toch wel

Dansen op de vulkaan

Niet alleen horeca ondernemers voelen iets in de lucht hangen, gasten doen dat ook. Het wordt rustiger op straat, sommige zaken merken dat er (veel) minder gasten komen. Steeds meer bedrijven schakelen al langzaamaan over op de bezorg-modus en anderen vragen zich