‘Horeca is op veel plekken nog wél een vak!’

Ieder jaar, nadat Nederland is teruggekomen van vakantie, hoor je mensen met weemoed in hun stem zeggen dat horeca in het bezochte buitenland ‘nog een echt vak is’. Daar zie je nog van die klassieke obers, prachtig in pak met een trotse

Horeca rekent soms recht wat krom is

Ik sprak een ondernemer die probeerde recht te rekenen wat krom is. Zij had haar prijzen zoveel verhoogd, het was echt niet meer normaal. Biertje bijna vijf euro, glas wijn vanaf acht, hoofdgerechten boven de veertig en een gewoon kopje koffie ook

Veel te mooi weer voor vervelende gasten!

Omdat er veel meer mensen zijn die willen dat een ander wat voor hén doet dan dat er mensen zijn die bereid zijn iets voor een ander te doen, hoort in de rij staan tegenwoordig gewoon bij ons leven. Iedereen wil tegelijk

Het moet beter want we worden duurder!

Toen ik samen met een ondernemer de conceptupdate van juni voorbereidde, was ons motto: Het moet beter want we worden duurder. De gedachte: We kunnen niet alleen de prijzen verhogen, er moet dan ook (iets) meer waarde worden toegevoegd. De ervaring moet

‘Ik ga het wel weer alleen doen!’

Toen de overheid van de ene op de andere dag besloot tot een lockdown in maart 2020, kon je niet veel anders dan je daar schoorvoetend bij neerleggen. Nu het personeelstekort veel ondernemers dwingt draconische maatregelen te nemen, is dat een ander