Hier gaat het GeWelDig!!

Het is tijd, de hoogste tijd! Het is tijd om terug te gaan naar de tijd van pakweg een jaar of vijf geleden, maar misschien kan ik voor de zekerheid beter een jaar of tien geleden zeggen. Ik bedoel dat we terug

De Terrasbaas (M/V) maakt het verschil

Het werk in de bediening, en al helemaal op een terras, draait maar om één ding: Het voorkomen van stress, gedoe en ongezelligheid bij gasten en collega’s. Allemaal heel slecht voor de sfeer, voor de besteding van gasten en voor de beleving

De bezem door de bediening!

Ongeveer bij het zevende restaurant dat wij in anderhalve dag bezochten viel het kwartje. De bediening was snel, aardig, prettig en prima. Maar van etiquette hadden ze op veel plekken eigenlijk nog nooit gehoord. In de overigens zeer goede restaurants die ik

Deze 6 dingen moet je nú doen voor je terras!

Dit bericht staat ook op de website van Entree Magazine en is de volgen via deze link! Een fantastische Chocomel Special bedenkenVergeet niet dat de eerste zonnige dagen op het terras, zeker als je niet uit de wind zit, nog best fris

De bestemming is geen teambeslissing!

Communicatie en duidelijkheid over wie waar verantwoordelijk voor is, dat zijn in veel (horeca)bedrijven de hete hangijzers. Er wordt óf niet overlegd, óf er wordt te veel overlegd maar meestal wordt er over de verkeerde dingen, met de verkeerde mensen overlegd. Er

Droomproject Nobel

Dit is een blog over de afsluiting van een project waar ik de afgelopen vijf jaar het grootste deel van mijn tijd aan heb besteed. Met veel trots sloot ik dat deze week af, daarom bij uitzondering op de plek van mijn

‘Nee mevrouw, uw kind is niet lief…’

Joeri (5,5 jaar) vindt het heerlijk om in een restaurant te spelen. Later wil hij ook ober worden en op zaterdag, als hij met zijn ouders ergens naartoe gaat, dan vindt hij niks zo leuk als lekker te ‘helpen’. Joeri’s ouders willen