Ook het begrip van de gast is op…

In de horeca draait alles altijd om de gast. Tenminste, als er geen coronapandemie is die alles wat ooit normaal was op zijn kop zet. De Horeca is sinds bijna twee jaar zò onder de indruk van alles wat er gebeurt, dat

‘Met DE Horeca valt niet te praten’

Paginagrote advertenties in dagbladen, dat is waar de brancheorganisatie van de Nederlandse Horeca de contributie van haar leden in investeert op de momenten dat voorgenomen beleid de horeca raakt. Die op zich succesvolle, maar met het gestrekte been ingezette lobby veroorzaakt al

Het horeca-infarct

Er is geen personeel, de prijzen lopen op, de verwachtingen van de gast daardoor ook en dat zorgt voor scheve verhoudingen (en slechte recensies). Zelfs zaken met een goede naam en reputatie zakken door het ijs omdat het hen ook niet meer

Amsterdamse Horeca, september 2021

Helemaal alleen stond ze, in een best grote zaak met een nog groter terras. ‘Heb je één seconde? Het is even héél erg druk…’ Met grote van adrenaline en lichte paniek opengesperde ogen keek ze me aan. En toen weer gauw naar

‘De horeca’ is weer boos…

‘Zijn jullie nu alweer boos?’ Wanneer ‘de horeca’ in het nieuws is, dan word ik net als waarschijnlijk veel andere horeca-mensen, aangesproken alsof ik in hoogsteigen persoon de hele branche vertegenwoordig. Het antwoord op hun vraag wachten de meeste mensen overigens niet

Moderne Horeca

Wanneer ik ondernemers vertel dat ik denk dat moderne horeca eigenlijk heel veel lijkt op een ‘gewoon’ modern bedrijf, zie ik ze weleens vies kijken. ‘Maar dáár ben ik de horeca niet voor ingegaan!’ Toch is die romantische kijk op het vak,

Is er geen vaccin tegen verdeeldheid?

Ontzettend graag geloofde ik de afgelopen anderhalf jaar in (het leven na) De Prik, ik was een gewillige gelovige en dat ben ik nog steeds. Na De Prik hebben we een veel kleinere kans op heel erg ziek worden. Na de prik