Goede horeca heeft antwoord op schaarste

Door de eeuwen heen floreert het horecabedrijf dat als beste van alle bedrijven een antwoord kan vinden op de schaarste van het moment. Iets hebben, wat anderen (nog) niet of maar mondjesmaat hebben. In De Amsterdamse Herberg 1450-1800 beschrijft Maarten Hell hoe

Daar snappen ze het!

In 2023 hoef je als horecabedrijf (team en ondernemer) alleen maar op zoek naar ‘het’. Naar ‘het’? Ja, naar het ongrijpbare woordje ‘het’ dat wordt gebruikt in zinnen als: ‘Ja, daar moet je naartoe want daar snappen ze ‘het’ gewoon!’ Of: ‘Daar

Ken je dit type gast? Dit is Magda!

In de laatste drie weken van het jaar verschijnen op deze plek de leukste en best gelezen blogs van de afgelopen 5 jaar. Deze, van november 2017 is nog net zo actueel als toen. Magda is Doe-Het-Zelf-Gast! ‘Goedenavond mevrouw, welko… ‘ Ze

‘Mijn baas kon alleen nog over geld praten’

‘Ik had er altijd heel veel plezier in. Mijn vaste gasten, mijn vaste collega’s en natuurlijk die sfeer die ik iemand die niet in de horeca heeft gewerkt, niet kan uitleggen. Een jaar voor corona dacht ik voor het eerst in mijn

‘Ontsla me dan! Je hebt toch niemand anders.’

Robert stond met zijn rug tegen de muur, bijna letterlijk. Hij had zojuist Jeroen geconfronteerd met de camerabeelden van gisteren waarop het leek alsof Jeroen een fles wijn in zijn tas stopte bij het afsluiten. Jeroen reageerde als door een wesp gestoken:

Als het rustig is, ben je te laat!

‘Ik ben zó druk, sorry! Ik heb helemaal geen tijd gehad je mail te beantwoorden. Ik loop echt achter de feiten aan. Ik moet nog zóveel doen, er komt geen einde aan. Wat dat betreft ben ik blij dat er straks weer