Test: Ben jij een horecamens?

Je hebt het, of je hebt het niet. Dat is wat je vaak hoort van horecamensen die het virus beschrijven waar hun bloed mee is besmet. Maar horecamensen zijn niet alleen anders als ze aan het werk zijn, ook als ze vrij zijn. Heb jij het? Maak de test en kom snel achter het antwoord. Horecamensen halen zeker 8 punten. Deel de test en vermeld je eigen score!

  1. Bij de kassa van de supermarkt zet je al je boodschappen op de band, wacht je tot alles is gescand, hoort het totaalbedrag en gaat dan heel rustig op zoek naar je portemonnee en je bonuskaart.   ONEENS 2 punten (eens = 0 punten)

Roltrap

  1. Je bent aan het winkelen en je neemt in het warenhuis de roltrap naar een volgende etage. Precies bovenaan de roltrap sta je stil en gaat eerst eens rustig kijken waar je precies naartoe moet voor je verder loopt. Van de kettingbotsing achter je krijg je niks mee.   ONEENS = 2 punten (eens = 0 punten)
  1. Je bent uitgenodigd op een feestje van een goede vriendin. Daar aangekomen zie je dat ze niet veel ervaring heeft met feestjes en je bent bang dat het niet goed komt met de hapjes en drankjes. Je besluit haar te helpen en aan het einde van de avond kom je er achter dat iedereen een topavond heeft gehad en jij, al werkend, eigenlijk ook!   EENS= 2 punten (oneens = 0 punten)

Ik had maar drie cola light…

  1. Je bent met zeven vrienden op stap. De rekening komt neer op 15 euro per persoon. Jij bent degene die dat even gaat regelen. Je komt bijna als laatste bij iemand in je gezelschap die zegt dat ze maar 7 euro wil betalen omdat ze maar drie cola light heeft gehad. Je vindt het zonde van je leuke avond om hier heel lang een probleem van te maken en je besluit zelf 8 euro extra in de pot te stoppen. Sommige mensen snappen het gewoon niet…   EENS = 2 punten (oneens = 0 punten)
  1. Je bent uitgenodigd bij mensen thuis om te komen eten. Je bent aan de late kant en je bedenkt je dat je vergeten bent bloemen of een fles wijn te kopen. ‘Dan maar te laat!’ je rijdt alsnog langs een winkel om iets te kopen want je komt nog liever 5 minuten te laat dan met lege handen!    EENS = 2 punten (oneens = 0 punten)

Fooi geven

  1. Er wordt een groot pakket bezorgd bij je thuis op een hele warme dag. Het heeft nogal wat voeten in de aarde om de bestelling, zoals afgesproken in de schuur achter in de tuin bezorgd te krijgen. Met een beetje creativiteit en inspanning van de bezorgers lukt het de mannen. Je laat ze natuurlijk niet gaan voordat je ze iets te drinken en een fooi hebt gegeven.    EENS = 2 punten (oneens = 0 punten)

Wat is jouw totaalscore? Ben jij een horecamens?

 

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde horecatrainers van Nederland en schreef twee boeken ‘Het jaar van de bediening!’ en ‘Dit is mijn wijk niet…!’ Half november verschijnt zijn derde boek: ‘Gastvrijheidsgek!’ Wouters boeken zijn overal verkrijgbaar en voor horecamensen in voordelige voordeelpakketten OP DEZE WEBSITE te bestellen. We sturen je bestelling direct op en sturen je per email een factuur.

COVER JVDH

20150125 Dimwn

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van Horeca en Gastvrijheid en begeleidt Horecaondernemers en hun teams door heel Nederland.
Wouter schrijft columns, blogs en boeken over gastvrijheid. Hij ontwikkelde diverse gastvrijheidsmodellen zoals het '12 stappen gastcontactplan' en is grondlegger van "Signature Hospitality".
Wouter schrijft onafhankelijk en wanneer er een commerciële relatie bestaat tussen Wouter en zijn onderwerp dan vermeldt hij dat. Wouter is BrandAmbassador van zijn eigen bedrijven en van Nobel Drinks, Bidfood, Horeko, Eyes for Details, Grootkeuken.nl, Boonstra Wijnen, Unitouch, The Branding Club, Chocomel, Orderli, Smit's Delicious en De Schone Zaak.
Bestel boeken van Wouter Verkerk op Horecabo.nl.