Samen met Marlon Mout maakte ik in het najaar van 2018 een reeks luchtige blogs onder de naam Wat als…? Deze blogs kwamen terecht in het boek ‘ Horeca Blogs&Quotes vol. 3’ Nu overal te koop en ook op www.horecabo.nl. Dit zijn de 11 antwoorden op domme gastenvragen!

1. ‘Zijn jullie al open?’ (donderdagmiddag 17.30 uur) Sssst! Niet zo hard! We willen er niet te veel bekendheid aan geven. Daarom staat het licht heel zacht, branden we kaarsen, staat de muziek niet zo hard en hebben we de luifel van het terras naar beneden.
  2. ‘Kunnen we hier ook wat eten?’ Nee, we serveren hier geen eten, we zijn een schoenenwinkel. Vroeger zat hier een restaurant maar we krijgen die lettertjes niet van het raam af, excuses.
  3. ‘Hebben jullie ook een wc?’ Nou, het is niet echt een wc, het is een tuin met een schuurtje. In dat schuurtje links is een kamertje. Past u op voor de buurman, die slaapt daar ook maar kan soms heel chagrijnig wakker worden.
  4. ‘Hebben jullie ook mayonaise?’ Omdat we van oorsprong een Duits bedrijf zijn heeft de eigenaar besloten dat we met ingang van deze week alleen nog maar ketchup serveren. Dus helaas, we hebben het wel maar we mogen het niet meer geven!
  5. ‘Als het gaat regenen, mogen we dan binnen gaan zitten?’ Nee meneer, zodra u een plek gekozen hebt moet u daar blijven zitten. U denkt toch niet dat we aan de gang blijven en elke keer iedereen maar van tafel laten wisselen?
  6. ‘Werk je hier?’ Waarom denkt u dat? Ik ben gewoon dol op witte overhemden, zwarte sloven en zeven pennen in mijn borstzak.
  7. ‘Hebben jullie ook kappoesjieno?’ Ik heb helaas nét de laatste verkocht.
  8. ‘Je mag zeker niet binnen roken?’ Nee eigenlijk niet, maar de koks roken ook altijd onder de afzuigkap dus daar mag u wel naast gaan staan.
  9. ‘(Aan de telefoon) Als ik zaterdagavond wil komen eten, moet ik dan reserveren?’ Dat is totaal niet nodig, zaterdagavond is bij ons namelijk nooit heel erg druk. Mocht je nou in de buurt zijn en de mogelijkheid hebben om te reserveren kunt u dat natuurlijk altijd doen voor de zekerheid.
  10. ‘Mag ik misschien nog wat bij je bestellen?’ Denkt u soms dat ik hier werk?
  11. ‘Mag ik misschien betalen?’ Niet misschien meneer!

LEES NU OOK DEEL 2 VAN DEZE BLOG! HIERRRRR!

Op www.horecabo.nl bestel je kerstpakketten voor je hele team al vanaf €7,95 per stuk! Wacht niet te lang!