‘Wil je wat drinken?’

‘Wil je wat drinken?’ Joyce vroeg het aan haar vriendin Carla die wel vaker bij haar thuis kwam aan het einde van een werkdag, dan dronken ze samen een wijntje.  ‘Ja lekker, een glas wit, gezellig!’

Joyce liep naar de keuken en kwam even later terug met twee glazen in haar handen. In haar ene hand een glas witte wijn voor Carla en in haar andere hand een glas Champagne voor zichzelf. ‘Wat drink jij nou?’ vroeg Carla. ‘O lekker een glas heerlijke Champagne, die had ik koud staan en daar had ik nou echt zin in, lekker feestelijk! Hé, wat kijk je nou beteuterd, jij wilde toch een glas witte wijn?’

Dit voorbeeld gebruik ik weleens bij sessies met medewerkers die het opdringerig vinden suggesties te geven aan gasten. Ik zeg dan altijd: ‘ik vind het juist echt asociaal om het niet te doen. Gasten hebben vaak helemaal geen idee van de lekkere dingen die je in huis hebt, het minste wat je kan doen is ze vertellen wat je hebt! Dat is niet opdringerig, dat is gastvrij! Net zo goed en misschien wel juist in de Horeca!’

 

Wouter legt op dit moment de laatste hand aan zijn nieuwe boek: ‘Help, ik heb een bijbaan in de horeca!’ Dat boek is vanaf nu te bestellen in de voorverkoop, en verschijnt na de zomer op 24 september! Bestellen in de voorverkoop biedt voordelen: 1. Je ontvang met de code VVK18 2,50 korting op je bestelling (geldt voor alle bestellingen) 2. Je betaalt geen verzendkosten 3. je hebt het boek als eerste en het wordt door Wouter gesigneerd!

Tijdens het schrijven van Help… werkte Wouter kleine teksten uit die niet altijd geschikt waren voor de vorm van het boek. Gelukkig is er een website!

 

 

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van Horeca en Gastvrijheid en begeleidt Horecaondernemers en hun teams door heel Nederland.

Wouter schrijft columns, blogs en boeken over gastvrijheid. Hij ontwikkelde diverse gastvrijheidsmodellen zoals het '12 stappen gastcontactplan' en is grondlegger van "Signature Hospitality".

Wouter schrijft onafhankelijk en wanneer er een commerciële relatie bestaat tussen Wouter en zijn onderwerp dan vermeldt hij dat. Wouter is BrandAmbassador van zijn eigen bedrijven zoals Verkerk Bartstra Gastvrijheid Consultants en Plan Boutique, het horeca hoofdkantoor van Nederland! en van Nobel Drinks, Bidfood, Eyes for Details, Boonstra Wijnen, Unitouch, The Branding Club, Chocomel, Orderli, Smit's Delicious en The Dutch Cocktail Club.
Bestel boeken van Wouter Verkerk op Horecabo.nl.