De horeca wordt op dit moment flink ondersteund door crisismaatregelen vanuit de overheid en veel gasten laten zich ook niet onbetuigd. Massaal worden er waardebonnen aangeschaft en steunen gasten hun favoriete bedrijf door eten te bestellen of af te halen.

Veel medewerkers zitten op dit moment echter thuis en hoe gek het ook klinkt, daar helpen we iedereen, dus ook de horeca, allemaal het allerbeste mee. ‘Stay home, flatten the curve’. Veel horecamedewerkers sturen mij in deze dagen berichten: ‘Hoe kan ik mijn werkgever nou het allerbeste helpen?’ Ik belde maar weer met Maikel Lindewegen van 402 Financiële dienstverlening. Hij geeft je deze waardevolle tip!

Zo help je je werkgever écht!

‘Je helpt je werkgever in de horeca het beste, door bij hem of haar in de eerstvolgende volledige maand dat de zaak weer open is, vijf vakantiedagen vrijwillig in te leveren. Daarmee compenseer je voor een groot deel de 10% van je salaris die je werkgever de komende weken uit eigen zak aan je betaalt (werkgevers krijgen tot 90% van de loonsom vergoed).’

Maikel geeft daarmee een waardevolle tip. De dagen dat je nu thuiszit zijn natuurlijk geen vakantie maar kosten je werkgever wel geld, een geweldige manier om je werkgever te helpen is om in de rest van het jaar dus eigenlijk 5 dagen minder (betaald) op vakantie te zijn.

En leveranciers?

Heineken schreef alle klanten vandaag dat bier dat over datum gaat in tank of fust gratis wordt omgewisseld bij heropening. Verschillende verhuurders van horecapanden geven een maand gratis huur en bijna alle groothandels hebben hun betaalvoorwaarden versoepeld. Pro actief hulp bieden, in plaats van zonder communicatie incasseren. Dat is het minste wat je kunt doen. Ik werd blij toen ik vanmorgen onderstaande tekst las: