Lastig om je voor te stellen dat het over een maand best eens een graadje of twintig zou kunnen zijn en het terras dan gewoon bommetje vol zit. Nederland kijkt reikhalzend uit naar het buitenseizoen en aan de horeca de taak om er iets onvergetelijks van te maken.

Maak een plan

Maak per week en per dag actiepunten en verwerk deze op handige posters. Wat zijn de focuspunten? Wie staat waar? Waar moeten we beter op letten? Wat gaan we verkopen? Wat zijn de specials? Veel bedrijven maken deze actielijsten vooruit en gebruiken deze wintermaanden om de plannen op papier te zetten. In het seizoen hoeven ze dan alleen maar iedere week een nieuwe poster op te hangen! (zie foto)

Bestel hier het Verkerk Bartstra Terraspakket! Briefingposters voor week- en dagplanningen, 7 boeken en een kalender voor €69,95

Stel een geweldige Servicekit samen!

Het zit ‘m in de details. Waar verras je gasten echt mee? Nou precies! Met het onverwachte. Wat ga je komend seizoen doen om de verwachtingen van gasten te overtreffen. Wat zit er allemaal in je servicekit? Powerbanks om gastentelefoons op te laden? Zonnebrandcrème?  (zie foto)

Zonnebril-poetsdoekjes? Parkeerschijven? (Mooie) kleurplaten? (werkende) stiften en potloden? Kleine cadeautjes voor kinderen? Disposable slabbetjes? Kinderbestek? Goede wet-naps? Leesbrillen? (Electrische) fietspomp? Fietsopladers? Winestein sommelier? Een koud flesje water voor onderweg? Je maakt met ‘cadeautjes’ van nog geen euro vrienden voor het leven! En dit is de tijd om daar over na te denken, dingen te ontwerpen, uit te zoeken en te bestellen. Nu! Kom op…

Zorg voor een aantal gastenmagneten op de kaart!

Onderscheid je door een aantal zaken op de kaart die je gast naar je toe trekken, op een manier die mensen nergens anders ervaren, waarvoor ze omrijden en bij je terug komen. De allerlekkerste rosé uit de Provence die niemand anders heeft? Geserveerd in een geweldige koeler met veel ijs? Een Mexicaanse hoed vol nacho’s met op het puntje van de hoed de saus? (zie foto)Een glas prosecco met een heerlijk frambozenijsje? Maak het Instagrammable!

Ga op trainingskamp met je team!

Dit jaar ga ik met vier horecateams op trainingskamp. Echt waar! Een tweedaagse training op een waddeneiland waarin we afspraken maken, inspiratie op doen, teambuildingsoefeningen doen, fysieke inspanning leveren, en vooral ontspanning en plezier op een unieke manier met elkaar verbinden. Maar je hoeft niet per se de deur uit, een kick-off sessie in je eigen zaak is ook zeer waardevol. Een dag waarin je met alle medewerkers het seizoen aftrapt. En daar hoef je heus niet een trainer voor uit te nodigen, je kan dat ook zelf. Zeker met de DIY trainingskit van Verkerk Bartstra!

Bestel hier de DIY trainingskit van Wouter Verkerk

Ga naar de misset terrasbootcamp!

Op 12 maart ben je met (een gedeelte van) je team van harte welkom op de terrasbootcamp van Misset Horeca. Een geweldig evenement waar je in een groot aantal workshops letterlijk wordt klaargestoomd op het terrasseizoen. Ik mag je daar persoonlijk welkom heten en in de centrale opening met een presentatie het startschot geven van het terrasseizoen 2018!

Schrijf je in via deze link!