Dag één, Het kan met een plan!

Ik besloot om deel te nemen aan Dag één. In zes weken je beste fysiek ooit! Waarom? Omdat het goed is om zelf ook af en toe te voelen hoe lastig het kan zijn om van oude gewoontes af te komen. Want dat vertel ik natuurlijk best vaak tegen anderen; dat ze dat ‘gewoon’ moeten doen, of ‘gewoon’ niet meer moeten doen. Moeilijker dan je denkt, dat weet ik nu weer al te goed. Maar ik deed ook mee omdat het fijn is om jezelf te ontwikkelen. Ondanks dat het vreselijk irritant kan zijn als iemand je tot vervelens toe corrigeert en je daar toch naar moet luisteren. Omdat je weet dat je het ook nodig hebt en het kennelijk zonder hulp niet kan. Omdat ik gewoon door bleef eten, omdat ik wel oplet, maar toch ook veel te vaak iets dronk of at met mijn verstand op 0. En misschien ook wel omdat ik het mezelf gewoon gunde. Het resultaat dan.

Lang verhaal kort: Na een bijeenkomst van bijna een dag, ga je 42 dagen lang helemaal om. Geen alcohol, geen suiker, geen bewerkt voedsel, geen frituur. Geen stress. Wel iedere dag 10.000 stappen, veel cardio, vijf dagen in de week krachttraining, alleen eten tussen 11.00 en 19.00. En dat eten? Dat staat voorgeschreven tot op de gram nauwkeurig. Hele lekkere recepten maar anders dan ik gewend ben. Iedere dag 8 uur slapen, en iedere dag contact met je groepje. Want je doet het niet alleen. Onder aanvoering van (Saint) Patrick en Babette word je iedere dag gemotiveerd en gestimuleerd om er alles uit te halen. En als je denkt dat je er bent, krijg je er nog een schepje bovenop. De rest van je leven komt even op het tweede plan.

Je gaat alle fases door. Van Honeymoonfase waarin je alles geweldig vindt, tot krankzinnige irritaties waarbij je alles wel in de plomp wil smijten. Vooral de weegschaal en de armband met stappenteller. Die twee sturen namelijk iedere dag alle verzamelde gegevens naar het hoofdkwartier waar nieuwe orders worden gedicteerd. Het is gekmakend maar ook verslavend. Zeker als de kilo’s eraf vliegen en je spieren beginnen te groeien. Ik zal het eerlijk bekennen, in plaats van zin in een glas wijn kreeg ik zin om te gaan sporten. Een nieuwe sensatie, maar ik hou het wel vast. Ik hoop de rest van mijn leven.

De andere deelnemers in je groepje helpen je ook. Je hebt contact, je geeft elkaar tips en je checkt even bij elkaar wat zij zouden doen. Regel is namelijk: heb je iets gegeten of gedronken wat niet mag, dan moet je biechten. De straf die volgt is eigenlijk het zondigen niet waard, dus één keer kneep mijn teamgenootje L een oogje dicht en adviseerde me het zo te laten. Ik luisterde naar haar maar realiseerde me natuurlijk ook dat ik zelf de enige was die ik voor de gek hield. Daar moesten we samen dan ook wel weer om lachen. Zelf nam ze iedere dag een klein scheutje verboden melk in haar koffie, ssst!

Ik maakte het traject vol tot en met dag 34. Toen werd ik ziek. Echt een hele nare griep van twee, bijna drie weken. Ik moest stoppen met het sporten, 10.000 stappen haalde ik ook niet maar hield me nog wel aan de rest van de regels. De laatst acht dagen heb ik eergisteren, na kerst en oud en nieuw, opgepakt. Vorige week was ik vijf dagen in Las Vegas en heb ik daar iedere dag gesport en 15.000 stappen per dag gezet. Ik was na een week eten en drinken (heel lekker maar niet heel dom) een kilo afgevallen! Het kan! Ik heb echt iets geleerd, ik heb een gewicht afgesproken met Babette waar ik nooit meer boven mag komen en dat is heilig voor me. Mijn leven is een beetje veranderd en ik heb dingen geleerd (en lang genoeg onder begeleiding geoefend) die ik nooit meer vergeet. Ik ben acht kilo kwijt, voel me echt veel beter en heb ineens weer heel veel keuze in mijn kleidingkast!

Wil je ook meedoen? Er zijn tegenwoordig verschillende manieren. Je kan het zelfs helemaal zelf doen, met behulp van hun boek. Kijk op de website voor alle info!

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van Horeca en Gastvrijheid en begeleidt Horecaondernemers en hun teams door heel Nederland.

Wouter schrijft columns, blogs en boeken over gastvrijheid. Hij ontwikkelde diverse gastvrijheidsmodellen zoals het '12 stappen gastcontactplan' en is grondlegger van "Signature Hospitality".

Wouter schrijft onafhankelijk en wanneer er een commerciële relatie bestaat tussen Wouter en zijn onderwerp dan vermeldt hij dat. Wouter is BrandAmbassador van zijn eigen bedrijven zoals Verkerk Bartstra Gastvrijheid Consultants en Plan Boutique, het horeca hoofdkantoor van Nederland! en van Nobel Drinks, Bidfood, Eyes for Details, Boonstra Wijnen, Unitouch, The Branding Club, Chocomel, Orderli, Smit's Delicious en The Dutch Cocktail Club.
Bestel boeken van Wouter Verkerk op Horecabo.nl.