Meestersfeercreëerders! Café de Biet is het allerbeste café van Nederland

‘Wat een geweldige avond was dat!’ Soms komt alles samen, dan klopt het gewoon. Op heel veel plekken waar zo’n moment ontstaat is geluk een belangrijke factor. Daar is helemaal niks mis mee, geluk is heerlijk! En zo voelt het ook. Maar wat als je de lat wat hoger wilt leggen? Als je eigenlijk iedere dag wilt dat alles klopt, dat iedere dag mensen het gevoel hebben dat alles meezit, dat het prachtig samenkomt, dat ze de tijd van hun leven hebben… Tja, dan moet je het geluk een handje helpen. Hoe? Door heel goed en geconcentreerd te werk te gaan en alle ogenschijnlijke details zeer serieus te nemen. Door avonden te regisseren zonder ze hun karakter af te pakken.

Je hart maakt een sprongetje

Ik kwam een keer of acht in Café De gekroonde Suikerbiet in Zierikzee. Mijn gezelschap was de ene keer leuker dan de andere keer, het was niet altijd even mooi weer en ook was ik zelf niet alle keren even blij maar toch, het was acht keer raak. De belevingskunstenaars van de Biet zorgen voor cafébezoek waar je hart een sprongetje van maakt. Wat een geweldenaars. Allemaal? Ja, allemaal! Wie nieuw is wordt rustig gebracht, in dezelfde fijne en veilige sfeer waarin de gast zich zo lekker voelt. Er wordt hard gewerkt, mens spreekt elkaar soms aan en er is focus. Op de gast.

Horeca zou geen vak meer zijn

Er wordt veel lelijks over horeca geschreven. Het zou geen vak meer zijn, er zou geen respect meer zijn, er zouden niet genoeg goede mensen meer zijn. Tegen al die mensen zou ik willen zeggen: Stap in de auto, neem een trein of ga desnoods lopend. Ga naar binnen en geef de barman een hand. Misschien is het Rutger. Op Facebook noemt hij zichzelf: ‘sfeercreëerder bij café de Biet.’ Dat is wat hij is. Een meester-sfeercreëerder.

Ik ken naast Café de Biet nog heel veel echt goede cafés in Nederland maar ik vind echt dat Café De gekroonde Suikerbiet vorige week zeer terecht is uitgeroepen tot allerbeste café van Nederland.

Bestel Wouters boeken in combideals op www.horecabo.nl 

 

Wouter Verkerk is een van de meest gevraagde sprekers op het gebied van Horeca en Gastvrijheid en begeleidt Horecaondernemers en hun teams door heel Nederland.

Wouter schrijft columns, blogs en boeken over gastvrijheid. Hij ontwikkelde diverse gastvrijheidsmodellen zoals het '12 stappen gastcontactplan' en is grondlegger van "Signature Hospitality".

Wouter schrijft onafhankelijk en wanneer er een commerciële relatie bestaat tussen Wouter en zijn onderwerp dan vermeldt hij dat. Wouter is BrandAmbassador van zijn eigen bedrijven zoals Verkerk Bartstra Gastvrijheid Consultants en Plan Boutique, het horeca hoofdkantoor van Nederland! en van Nobel Drinks, Bidfood, Eyes for Details, Boonstra Wijnen, Unitouch, The Branding Club, Chocomel, Orderli, Smit's Delicious en The Dutch Cocktail Club.
Bestel boeken van Wouter Verkerk op Horecabo.nl.