Wouter Verkerk

Blogs, Columns en Opinie over Gastvrijheid & meer

  • Home
  • Wie is Wouter?
  • Boeken van Wouter
  • Workshops en presentaties
  • Contact

Wouter Verkerk

Laatste berichten

Gastvrijheid

De Terrasbaas (M/V) maakt het verschil

Het werk in de bediening, en al helemaal op een terras, draait maar om één ding: Het voorkomen van stress, gedoe en ongezelligheid bij gasten en collega’s. Allemaal heel slecht voor de sfeer, voor de besteding van gasten en voor de beleving

6 april 2023
Gastvrijheid

De bezem door de bediening!

Ongeveer bij het zevende restaurant dat wij in anderhalve dag bezochten viel het kwartje. De bediening was snel, aardig, prettig en prima. Maar van etiquette hadden ze op veel plekken eigenlijk nog nooit gehoord. In de overigens zeer goede restaurants die ik

28 maart 2023
Gastvrijheid

Waarom het horeca-klachten regent… En wat je er aan kunt doen!

In mijn trendoverzicht voor 2023 beschreef ik het al: Het is dit jaar de hoogste tijd voor gastvrijheid. In de corona-jaren had iedereen begrip voor kwakkelende horeca, schreven zaken zelfs op take away tasjes: ‘Bedankt dat u ons steunt’ maar nu is

6 maart 2023
Gastvrijheid

Deze 6 dingen moet je nú doen voor je terras!

Dit bericht staat ook op de website van Entree Magazine en is de volgen via deze link! Een fantastische Chocomel Special bedenkenVergeet niet dat de eerste zonnige dagen op het terras, zeker als je niet uit de wind zit, nog best fris

27 februari 2023
Gastvrijheid

De bestemming is geen teambeslissing!

Communicatie en duidelijkheid over wie waar verantwoordelijk voor is, dat zijn in veel (horeca)bedrijven de hete hangijzers. Er wordt óf niet overlegd, óf er wordt te veel overlegd maar meestal wordt er over de verkeerde dingen, met de verkeerde mensen overlegd. Er

22 februari 2023
Gastvrijheid

Droomproject Nobel

Dit is een blog over de afsluiting van een project waar ik de afgelopen vijf jaar het grootste deel van mijn tijd aan heb besteed. Met veel trots sloot ik dat deze week af, daarom bij uitzondering op de plek van mijn

13 februari 2023
Gastvrijheid

‘Nee mevrouw, uw kind is niet lief…’

Joeri (5,5 jaar) vindt het heerlijk om in een restaurant te spelen. Later wil hij ook ober worden en op zaterdag, als hij met zijn ouders ergens naartoe gaat, dan vindt hij niks zo leuk als lekker te ‘helpen’. Joeri’s ouders willen

2 februari 2023
Gastvrijheid

Goede horeca heeft antwoord op schaarste

Door de eeuwen heen floreert het horecabedrijf dat als beste van alle bedrijven een antwoord kan vinden op de schaarste van het moment. Iets hebben, wat anderen (nog) niet of maar mondjesmaat hebben. In De Amsterdamse Herberg 1450-1800 beschrijft Maarten Hell hoe

23 januari 2023
Gastvrijheid

Daar snappen ze het!

In 2023 hoef je als horecabedrijf (team en ondernemer) alleen maar op zoek naar ‘het’. Naar ‘het’? Ja, naar het ongrijpbare woordje ‘het’ dat wordt gebruikt in zinnen als: ‘Ja, daar moet je naartoe want daar snappen ze ‘het’ gewoon!’ Of: ‘Daar

9 januari 2023
Vorige 1 2 3 4 5 … 54 Volgende

Nieuwste Blogs

  • Deel 2, Nog 5 voorspellingen voor Horeca in 2024 27 november 2023
  • Dit is Horeca in 2024 in 10 voorspellingen 23 november 2023
  • Ergernis #23 ‘Wij zijn vrienden van de eigenaar’ 19 november 2023
  • Gastvrijheid is… De weg wijzen! 12 november 2023
  • In de horeca is het 80 dagen kerst! Als je slim bent… 29 oktober 2023
  • Je collega met een kater is niet stoer maar meestal een alcoholist 20 oktober 2023
  • De lettertang-terrorist maakt de horeca kapot! 6 oktober 2023

Rubrieken

  • Dingen
  • Gastvrijheid
  • My Favourites
    • Apps
    • Eten en Drinken
    • Restaurants
  • Recensies

@wouterverkerk

Security Error from tmhOAuth.

#gastvrijheid

Security Error from tmhOAuth.

@instagram

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins

Fout: geen feed gevonden.

Ga naar de instellingenpagina van Instagram Feed om een feed te maken.

Menu Verkerk Bartstra

Wouter is oprichter en eigenaar van Verkerk Bartstra, bureau voor gastvrijheid.

  • Gastvrijheid Advies
  • Gastvrijheid Training
  • Gastvrijheid Management

Twitter
Facebook

Hartelijk dank

Hartelijk dank voor uw bezoek. Wij nodigen u van harte uit te reageren op onze artikelen. Blijf op de hoogte via onze RSS Feed.

Wouter Verkerk

© 2013-2023 Wouter Verkerk, Amsterdam (NL).
Alle rechten voorbehouden.
Met dank aan onder meer Blogspitality en Iquity

  • Home
  • Wie is Wouter?
  • Boeken van Wouter
  • Workshops en presentaties
  • Contact

Popular

De bezem door de bediening!

Ongeveer bij het zevende restaurant dat wij in anderhalve dag

Contact

Bel Wouter Verkerk 06-22768545

→ Mail Wouter Verkerk
→ Contactformulier
→ Twitter @wouterverkerk
→ LinkedIn

Tags

aandacht bediening Beleving Dingen echt eten eerlijk ergernis gast gasten Gastheerschap Gastvrijheid geld goedkoop horeca horecabedrijven Horeca Be Like horecamedewerker horecamedewerkers horecamensen horeca ondernemer horecaondernemer horecatrainingen hrm kerst klachten leidinggevende lijstje medewerkers menukaart nu ober Ondernemers personeel restaurant sfeer suggestie terras trainingen trends uitzendbureau upselling vertrouwen werkgevers werknemers Wouter Verkerk
  • Home
  • Wie is Wouter?
  • Boeken van Wouter
  • Workshops en presentaties
  • Contact