Is dit het begin van iets heel nieuws? Blijft het bij een idee? Dit zijn de eerste verkenningen van een nieuw project.  Samen met anderen werk ik op deze plek een plan uit onder de titel Project 17.

In 2017 gaan we open. Maar wat gebeurt er als je over vier jaar de plannen van vandaag uitvoert? En wat is er over van de trends die we vandaag denken te lezen? We zullen af en toe opnieuw moeten beginnen. Moeten blijven zoeken naar het beste idee op dat moment. Op deze plek maak je iets mee. Een zoektocht. Een reis langs saaie berekeningen maar ook langs panden, mensen, toekomstige leveranciers, gasten. Wat is project 17?  Een restaurant? Een bar? Een terras met werkplekken? Ook voor kinderen? Liever niet? Groot? Klein? Wie gaat dat betalen? Wie is er betrokken? Wordt project 17 ook een winkel?

In 2017 moet het er zijn, vandaar de naam. Maar de naam staat ook voor een klein maar fijn vast assortiment van maar zeventien dranken en gerechten. Althans, dat is een idee.

Niets staat nog vast, en de vraag is of iets ooit echt vast moet komen te staan. Vaag? Ja heel erg! Leuk? Man, ik stroom vol met energie. Als een verliefde puber van zeventien…