Als de zon schijnt, dan is alles een beetje beter. Als de zon schijnt zijn de mensen aardiger, ziet alles en iedereen er beter uit. Een verschil van dag en nacht met een grijze, regenachtige dag. Op zo’n zeldzame grijze dag was ik bij Cabana Beachclub. Het had net geregend, en anders dan bij de buren van Mambo waren ze hier gelukkig wel druk bezig met het droogmaken van de tafels en stoelen. Medewerkers waren ook best aardig, daar lag het niet aan.

Wie weleens te lang in een café of club is geweest, en het moment mee heeft gemaakt dat de lichten aangaan op de hoogste stand, die snapt wat ik bedoel. Je ziet alles! En niets wordt meer gecamoufleerd door de sfeerverlichting, de speciale glans of de volle zaak. Zo was het hier ook. Rustig, rommelig en geen hulp van de vergevingsgezinde zon. De gerechtjes waren ineens heel grof, en leken liefdeloos en met weinig smaak gemaakt. Het lege strand maakte een desolate indruk en ineens konden we ons niet voorstellen dat we daar in de zon, zo dicht naast het volgende bedje gelukkig zouden zijn.

Maar goed, je kan ook niet skiën als er geen sneeuw is, en dus beter ook maar niet naar Cabana Beach als de zon niet schijnt!