Daar waar het een feest is om te werken, kom je meestal de leukste mensen in de bediening tegen. En hoe meer dat feest in de buurt komt van ‘het nieuwe nu’ doen die mensen ook heel normaal, en zeker niet geforceerd formeel. Teksten die je worden aangeleerd via de SVH lesmethode uit 1983 hoef je op die plekken niet te verwachten.  Gek genoeg is er ook een categorie restaurants waar men wat mij betreft geheel ten onrechte, nog wel denkt dat dat zo moet. Grote, beetje bange hondenogen bij de binnenkomst van een gast, zoeken naar de raarste formele en haast ambtelijke synoniemen voor gewone woorden. Welkom, wat leuk dat je er bent! Wordt hier, ‘We zijn vereerd u te mogen verwelkomen in ons restaurant, mag ik uw mantel aannemen?’

Restaurant en evenementenlocatie de Dyck is een bijzonder bedrijf in Woubrugge. Ik was daar een paar weken geleden op een zaterdag. Het is een bedrijf dat tegen de actieve boerderij is ‘aanverbouwd’. Een schitterende plek met heel veel land eromheen. Heel veel producten die hier worden gebruikt komen letterlijk vanuit de tuin. Je kan hier ook groenten kopen om mee naar huis te nemen. Wat een geweldig bedrijf.

Hé, maar wat doen jullie nou? Deze zaak is in aanleg helemaal van nu, en de mogelijkheden zijn haast onuitputtelijk. Waarom doen jullie nou in Godsnaam zo’n 1985-sausje over de bediening? Doe dat nou niet!  Juist niet. Doe nou alsjeblieft normaal en bouw en vertrouw op je gastvrijheid van de boerderij. Authentiek is altijd beter dan aangeleerd. Zeker hier!