Om half twee in de nacht lopen we de deur uit, maar niet voordat onze gastheer ons op een klein briefje de naam van zijn wijnleverancier heeft meegegeven. Een geweldige zaak. Alles wat je verwacht van een restaurant in een grote stad. Een grote zaak met veel plek. Goede stadse sfeer. Mooie producten, eigentijdse gerechten met heel veel respect voor vroeger.

Een glas Beaujolais Nouveau als aperitief, niet zomaar een glas, de favoriet van onze gastheer. ‘Het beest’ geeft vandaag buikspek en verse worst, en de Pie van de dag is een taartje met konijn en venkelworst. Vis is griet. Alles met verrassende garnituren uit het seizoen. Er zijn ook nog wat a la carte gerechten, maar daar kijken we niet eens naar, na de introductie aan tafel. Dit is een zaak waar je durft te volgen omdat je zeker weet dat het goed is. Ook hier volwassen mensen in de bediening die weten wat ze doen. Die niet komen vragen of je nog koffie wilt omdat ze de machine willen schoonmaken. Bij Speijkervet ben je in goede handen, hier ben je op je gemak. Hier vergeet je de tijd, en er is niemand die dat erg vindt.