Het woord ‘concept’ past niet meer in deze tijd, en al helemaal niet meer in de richting van een gast. ‘Kent u ons concept?’ ‘Nee sorry, dat past niet in ons concept.’  En meer van dat soort missers. Liever spreek ik over een formule. En de formule die Nicole, de vriendelijke en gastvrije eigenaresse van Terrazza heeft gekozen is er een naar mijn hart.

Ze heeft een groot krijtbord en daar heeft ze precies opgeschreven wat ze in huis heeft. Een lange lijst van heerlijke combinaties, zoals bijvoorbeeld gegrilde groenten met huisgemaakte vijgenmayonaise, curry kip met mango, gegrilde vis met eerst vriendelijke en daarna hele hete pepers(!), caprese met huisgemaakte iets zoete pesto, etc. etc.  Maar nu komt het. Onderaan haar bord vraagt ze hoe je het wil hebben. Op een broodje? NAF 17,50. Op een Wrap? NAF 20,50 op een Salade? NAF 22,50 en voor de eter met grote trek maakt ze met de gekozen ingrediënten ook een pasta voor je: NAF 26,50.

Lekkere huisgemaakte limonades en ice tea ook! En nu gaat ze deze maand ook nog zelf de koffies maken op haar nieuwe barista machine!

Kies je smaak, kies je combinatie, kies je manier. En als er iets op is? Dan vegen we het van het bord. Terug naar af, maar niet zonder te leren van al dat lekkers wat we de afgelopen jaren voorbij hebben zien komen. Het nieuwe toen!