Verwachtingen zijn rotdingen. Ze zijn onbetrouwbaar, zeker als ze zijn gebaseerd op eerdere ervaringen. Dan worden ze vaak veel groter en hoger, en winnen ze uiteindelijk van de nieuwe ervaring. Een haast oneerlijke strijd.  En als een ervaring verliest van een verwachting, dan weet je het wel. In lichte mate gebeurde dat afgelopen zaterdag met het menu, maar zeker niet met de bediening van Toscanini in Amsterdam. Het eten was niet helemaal constant, maar heel smaakvol en origineel. Dat is het dus met verwachtingen. Je kan er soms gewoon last van hebben, ze zijn lang niet altijd eerlijk.

Dat de bedieningservaring wel wint van de verwachting komt doordat er bij Toscanini, en gelukkig zie je dat in steeds meer zaken, leuke, volwassen mensen werken. Professionele mensen met een karakter die de boel onder controle hebben en hun vak verstaan. Geen derderangs acteurs die een ober acteren, geen veel te jonge bijbaanserveersters, maar gewoon goede vakmensen. Dat maakt vandaag, en ook hier het verschil. Kennis van zaken, kennis van koffie, kennis van wijn. Goed kunnen timen, op gevoel durven varen. Een normaal gesprek kunnen voeren aan tafel. Mensen die echt zijn en die je gelooft.